Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia magistraților în dosarul Gheorghe Donțu vs. Organizația Județeană a PSD Constanța. Poate fi atacată cu recurs!

ro

16 Jun, 2022 16:17 1480 Marime text
  • Judecătorii au dat respins ca neîntemeiată chemarea în judecată  a PSD filiala Constanța
  • Decizia nu este definitivă ea poate fi atacată cu recurs în 30 de zile de la comunicare

Magistrații Tribunalului București s-au pronunțat în dosarul în care reclamant este consilierul județean PSD Constanța, Gheorghe Donțu iar pârâți sunt: Partidul Social Democrat, filiala Constanța, Organizația municipală PSD Constanța, Comisia Județeană de Etică, Integritate și Arbitraj, filiala Constanța și Comisia Națonală de Etică, Integritate și Arbitraj.

Iată soluția pe scurt: „Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată. Obligă reclamantul la plata către pârâta PSD - Filiala Constanţa a sumei de 1.785 lei cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, la Tribunalul Bucureşti – Secţia a IV-a civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţii prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 15.06.2022".

Procesul a început luna septembrie 2001, după ce, PSD Constanța a aprobat în forurile interne în luna mai, excluderea lui Gheorghe Donțu.

Donțu, consilier județean, a fost exclus din partid după ce acesta a votat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2021 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii