Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:03 24 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Consilierul județean Gheorghe Donțu - „Cred că am fost un fel de reper al partidului PSD”

ro

08 Jun, 2021 14:13 695 Marime text
  • Consilierul județean Gheorghe Donțu este invitatul nostru de astăzi la ZIUA LIVE, pe ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
  • Gheorghe Donțu vorbește la ZIUA LIVE despre decizia de excludere din PSD, despre motivele reale din spatele acesteia dar și despre ce pași va urma în instanță pentru contestarea deciziei.
Consilierul județean Gheorghe Donțu, despre excluderea din PSD: „Nu o să vorbesc foarte mult despre partid. Excluderea este pentru că am votat pentru un proiect de hotărâre inițiat de președintele Consiliului Județean. Vreau să cred despre mine că sunt un om care știe regulile de partid. Funcționez după aceste reguli. Atâta timp cât nu convenim să votăm într-un anumit fel, n-are rost să ne punem de-a curmezișul. Dincolo de nemulțumirile primarilor PSD, am votat pentru că votul meu nu schimba cu nimic datele problemei. De aici a început tăvălugul. Am vorbit cu președintele, i-am spus că nu pot participa la ședința și i-am spus prietenește, Felix ai ocazia să mă aperi, sperând până în ultima clipă că Stroe va lua adevarul și-l va expune. Probabil că la partid, daca voi fi pus să etalez cărțile, probabil că voi spune, îmi pare rău de banii puțini pe care i-a primit primariile PSD. E păcat că nu deținem majoritatea în Consiliu. Astăzi CJ are o conducere după alt tipic. Argumentele președintelui CJ sprijină primarii PNL.”

„Nu putem să schimbăm natura votului. Cred că am fost un fel de reper al partidului. Nu am mai fost sancționat niciodată. Atitudinile mele au fost în sprijinul partidului. Dacă mă întrebați pe mine, trebuie căutate răspunsurile chiar la președintele PSD”, mai spune Donțu.

„N-am avut și nu am mize ascunse. Îmi doresc din tot sufletul ca PSD să propună un alt tip de abordare, începând cu oamenii cu care mâine poți să defilezi. Trebuie, după părerea mea, dincolo de mesajul strict, oamenii care duc mesajul trebuie să fie oameni respectați care să gireze că lucruile vor sta mai bine”, a declarat Gheorghe Donțu.

„Încerc să promovez tinerii. Este o generație coaptă care trebuie să intre la comandă și o să intre”, mai spune Donțu.

„Administrația ar trebui să fie un integrator social, în primul rând. Nu poate să pun tușă politică. El trebuie să-și asume rolul ca fiecare cetățean să-și găsească locul și muncitorul, și managerul și medicul”, precizează Donțu.

„Dacă faci sens unic și parchezi mașini pe dreapta și pe stânga nu rezolvi nimic. E așa greu să-l întrebăm pe Vasilică ce părere are de sensul unic? Nu sunt făcute cu bună credință”, spune consilierul local despre sensurile unice din municipiu.

Cât despre ce notă îi dă actualei administrații, Gheorghe Donțu spune: „Deloc de trecere. Poate 5 cu indulgență. Pentru că am avut așteptări. Am crezut că știu de ce vin aici. Undeva s-a rupt.”

Ti-a placut articolul?

Comentarii