Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:08 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamaia la 90° (partea a III-a - de la anii 1950 spre prezent)

ro

12 Aug, 2012 21:00 36715 Marime text
mamaia la 90 partea a iii a de la anii 1950 spre prezent 64402 377341
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Constantean 16 Feb, 2021 22:44 Dezastrul care se intampla astazi, anul 2021, in Mamaia Nord, este un exemplu macabru ca noi, fara conducatori autoritari, ne autodistrugem. R.I.P. Mamaia! Ceea ce vedem azi in asa-zisa "statiune" maltratata de proxeneti pusi in functii administrative este dovada clara ca suntem terminati, din punct de vedere concurential, in raport cu vecinii nostri. La ei verdeata si investitii germane, la noi betoane.. betoane.. betoane.. kitsch si cocalarism..
  • Laur 17 Nov, 2013 03:14 Cam tendentios articolul, plus ca pozele alea alb-negru creeaza impresia ca totul era cenusiu-depresiv, nici vorba, noi tinerii ne simteam super in statiunile alea "comuniste" fara patroni meschini, fara cocalari, fara pitipoance, fara sa trebuiasca sa ai cont in banca pentru un concediu pe litoralul nostru romanesc...realizarile "capitalismului"sunt: beserica din Neptun, cu totul nelalocul ei, birturi cu absinth si curve, si hotie pe fata!
  • Neptunus 13 Sep, 2012 23:12 Indiferent ca acceptam sau nu ideea "dictaturii unghiului drept", un lucru este cert: ansamblul Mamaia-Sud, ce a fost primul complex turistic modern din tara noastra, edificat in anii 1961-1962, ramane ansamblul emblematic al statiunii Mamaia, numite, pe buna dreptate, "perla litoralului romanesc". Fara "Aurora, Meridian, Doina, Flora, Victoria" (pentru a nu adauga si numele celorlalte hoteluri), Mamaia nu ar mai fi Mamaia!... "Lumina si culoarea Litoralului" sau "maiestuoasa cortina semicirculara a imenselor hoteluri de la Mamaia" (cum a numit-o Vladimir Colin, iar o artista ca Hedy Loffler a transpus-o in imagini fotografice) a facut in acei ani faima pe toate meridianele lumii... "Cadrul peregrinarii litorale" (cum am spus eu, Neptunus) ramane pana azi o sursa de marete admiratii... Telegondola ce survoleaza in prezent tocmai ansamblul Mamaia-Sud amplifica posibilitatea contemplarii magistralei creatii ce a avut ca parinte pe arh. Cezar Lazarescu si ca ctitor pe insusi Gh. Gheorghiu-Dej (ce a aprobat fondurile necesare acestor constructii). Maretele edificii din beton si sticla (din care nu lipsesc coridoarele vitrate si ferestrele fara draperii, care noaptea apar ca benzi de lumina, dar care ziua isi releva decenta ambianta a fatadelor si draperiilor divers colorate) sunt o vie marturie a efervescentei acelui timp eroic, in care turismul romanesc prindea aripi, intru bucuria poporului nostru si a turistilor de peste hotare... Omagiu tuturor celor care au contribuit la edificarea acestui maret lacas al vacantelor estivale!