Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua de 23 aprilie reprezintă o oportunitate pentru recunoașterea puterii cărții în schimbarea în bine a vieții

ro

24 Apr, 2016 00:00 2096 Marime text
Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor este sărbătorită anual la data de 23 aprilie și este organizată de UNESCO. Astăzi, în aproape toate țările lumii, au loc activități dedicate cărții, autorilor, editorilor, librarilor, bibliotecarilor și, implicit, cititorilor.
 
23 aprilie marchează trecerea în neființă a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare şi Miguel de Cervantes, dar şi a scriitorilor Inca Garcilaso de la Vega şi Jules Barbey d'Aurevilly, precum şi a poeţilor William Wordsworth și Rupert Brooke.
 
Ideea marcării acestei zile la data de 23 aprilie a fost oferită de Spania, unde are loc, pe 23 aprilie, Festivalul Trandafirilor, o manifestare în care este sărbătorit Sf. Gheorghe (Sfântul Jordi) și este comemorat Miguel de Cervantes, alături de William Shakespeare.
 
În ţara noastră, prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată „Ziua Bibliotecarului din România”. Aşadar, în România, începând cu 2005, în ziua de 23 aprilie se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii