Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:45 23 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii. Sfaturi pentru a încuraja lectura

ro

02 Apr, 2023 11:19 806 Marime text


Astăzi, de Ziua internațională a cărții pentru copii, sărbătorită încă din 1967, zăbovim nu doar asupra importanței lecturii, ci și asupra universului cărții pentru copii.

Nu întâmplător, această zi coincide cu ziua de naștere a scriitorului Hans Christian Andersen, renumit pentru felul în care a reușit, în operele lui, să zugrăvească lumea basmului. 

Este important să le citim copiilor și să-i aducem cât mai aproape de lumea cărții. Felul în care învață să relaționeze cu textul influențează înțelegerea lui și, ulterior, transferul informațiilor., transmite Ministerul Educației. 

Dorința de a citi și gustul pentru lectură - care cresc cu fiecare pagină parcursă, sunt, însă, strâns legate de cărțile pe care alegem să le citim copiilor sau să le recomandăm.

Vă provocăm să ne spuneți cum alegeți cărțile pe care le citiți sau pe care le recomandați copiilor. Mai ales, vă îndemnăm să ne spuneți ce cărți le citiți sau le recomandați!

Cu siguranță, răspunsurile dumneavoastră vor fi inspirație pentru alții!, mai transmite sursa citată. 


Pentru dezvoltarea copiilor, în perioada lor de creștere, este de o importanță vitală să știi cum să-i faci să-și formeze obiceiul de a citi. Transformarea obiceiului de a citi într-un hobby interesant și nu într-o obligație va ajuta foarte mult la îmbunătățirea unei serii de abilități cognitive și la pregătirea lor pentru viața lor adultă.

Este important pentru un copil să crească cu cărți și să descopere benficiile. Cum să faci acest lucru este cheia problemei.

Sfaturi pentru a încuraja lectura
  • Înainte ca școala să transforme cititul în obligație, încearcă să faci tu primul pas.Fii un exemplu: copii învață prin imitație.
  • Includeți cărți în cadouri.
  • Stabiliți o oră pentru a împărtăși lectura cu ei. Sunt suficiente și 15 minute.
  • Vizitați o librărie sau o bibliotecă ocazional.
  • Creați un mediu propice acasă. Este ideal să ai un spațiu potrivit pentru lectură.
  • Descoperă alături de ei tipul de cărți care îi atrag cel mai mult și lăsații să își aleagă cărțile la librărie.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii