Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Cristi Minculescu, o voce inconfundabilă a rockului românesc...

ro

09 Jan, 2016 00:00 3956 Marime text
Vocea inconfundabilă, maniera de interpretare a melodiilor, concertele impresionate, tradiţionalul salut „Bună seara, prieteni!” sunt doar câteva dintre atributele care l-au transformat pe Cristi Minculescu într-un artist legendar. Astăzi, îşi sărbătoreşte ziua de naştere astăzi. Împlineşte 57 de ani.
 
Cristian Alexandru Minculescu, pe numele lui complet, s-a născut la Piteşti şi a copilărit la Craiova. În adolescenţă, asculta Deep Purple, Led Zeppelin, Queen şi Black Sabbath. 1979 este anul în care şi-a început cariera artistică ca solist vocal al trupei Harap-Alb, unde rămâne până în 1980, când Anton­Hașiaș îl prezintă membrilor formaţiei Iris, care aveau nevoie de un vocalist. Cristi Minculescu a dat proba pentru a intra în trupă chiar de ziua lui.
 
Începând cu 1980, devine vocalistul formaţiei rock Iris. Palmaresul trupei include 16 albume de studio, trei maxi-single-uri şi două DVD-uri, peste 6.000 de concerte susţinute în diverse turnee, în aproape toate oraşele ţării, în faţa a peste 10 milioane de spectatori, potrivit site-ului oficial al formaţiei. În octombrie 2007, membrii trupei Iris au fost decoraţi cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.
 
După despărţirea de Iris, în 2013, artistul, împreună cu fostul său coleg de la trupa Iris, Ion Olteanu, formează grupul Cristi Minculescu & Nuţu Olteanu Super Grup.
 
Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii