Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, 50 Cent...

ro

06 Jul, 2014 10:48 3376 Marime text
Astăzi, rapper-ul american 50 Cent împlineşte vârsta de 39 de ani. Născut pe 6 iulie, în districtul Jamaica din Queens, New York City, 50 Cent a avut o copilărie grea, crescând fără tată şi pierzându-şi mama la vârsta de opt ani. A fost crescut de bunici, iar la vârsta de 12 ani, Curtis James Jackson III, pe numele lui adevărat, se ocupa cu traficul de droguri. Renunţă la această lume şi se dedică carierei muzicale. Prima apariţie oficială, a fost într-o melodie a trupei Onyx, „React”.
După ce a devenit tată, a luat rap-ul în serios. În acest sens, a semnat un contract cu Columbia Records şi lansează albumul, devenit un clasic, „Power of a dollar”. Potrivit Wikipedia, primele două albume ale sale s-au vândut în peste 21 de milioane de exemplare.
În anul 2000, 50 Cent a fost împuşcat de nouă ori, de la o distanţă mică, în fosta locuinţă din Queens, în palmă, braţ, şold, piept, picioare şi partea stângă a obrazului. Trei săptămâni mai târziu, presupusul atacator, Darryl Baum, a fost găsit mort. „După ce am fost împuşcat de nouă ori şi nu am murit, am început să cred că trebuie să am un scop în viaţă. (...) Un centimetru în stânga sau în dreapta şi m-aş fi dus...”, declara 50 Cent după experienţa care i-a schimbat viaţa.
În 2002, a fost descoperit de către Eminem, care l-a ajutat, împreună cu Dr. Dre, să producă primul său mare succes comercial, devenind unul dintre cei mai bine vânduţi rapperi din lume. În decursul carierei, 50 Cent a fost nominalizat de mai multe ori pentru cel mai bun album rap şi cea mai bună melodie rap. Pe 3 iunie 2014, artistul a lansat albumul „Animal Ambition”, ce conţine hit-urile „Don’t Worry ‘bout It”, „Hold On”, „Pilot”.

Sursa foto: bendxl.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii