Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce sunt infecţiile urinare şi de ce apar ele

ro

12 Sep, 2014 00:00 1647 Marime text
Infecţiile tractului urinar sunt afecţiuni ce vor apărea cel puţin o dată în viaţă la 50% dintre femei şi la 15% dintre bărbaţi.
 
Infecţiile urinare sunt afecţiuni inflamatorii produse de diferite microorganisme care ajung la nivelul aparatului urinar, se dezvoltă şi determină în timp modificarea funcţionării normale a căilor urinare sau a rinichilor. În funcţie de gravitatea lor, infecţiile urinare pot evolua către leziuni renale severe.
 
Cistita este forma cea mai uşoară şi mai frecventă a acestei afecţiuni. Poate fi determinată de bacterii, proteus, peusodmonas, enterobacter şi se poate manifesta prin tulburări la urinat, dureri lombare, urinare frecventă, urinare noaptea.
 
Uretrita este o infecţie localizată la nivelul uretrei, în cele mai multe cazuri transmisibilă pe cale sexuală, frecventă în cazul bărbaţilor, dar în cazuri rare apare şi la femei. Cei mai comuni agenţi infecţioşi care pot cauza uretrita sunt chlamydia, gonococul, candida albicans sau virusul Herpex simplu. Printre manifestările cele mai des întâlnite în cazul acestei afecţiuni se numără durerea la urinare sau ejacularea precoce, lipsa erecţiei, mâncărimi la nivelul uretrei sau urina tulbure sau cu sânge.
 
Pielonefrita este o afecţiune mai gravă, fiind o infecţie a tractului urinar superior. Cauzele cele mai frecvente ale pielonefritei sunt bacteriile aerobe negative. Această afecţiune se manifestă prin urinări frecvente, usturimi la urinare, dureri în loja renală, uneori vărsături şi diaree.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii