Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agrişele, fructe mici cu beneficii uimitoare

ro

15 Aug, 2014 09:53 2986 Marime text
Agrişele sunt fructe mici, cu forma asemănătoare cu cea a bobului de strugure, de culoare roşie sau galben-verzuie, care conţin vitaminele A, B1, B2, B3, B5, C şi P, săruri minerale, fibre, antioxidanţi, iod, calciu, fier, potasiu, fosfor, zaharuri şi acizi. Aceste fructe au proprietăţi hipotensive, diuretice, stomahice, detoxifiante şi antiinflamatoare.
 
Datorită proprietăţilor şi conţinutului lor, agrişele asigură o bună funcţionare a rinichilor, previn infecţiile urinare şi uterine, degenerescenţa maculară şi bolile oftalmologice şi cardiovasculare, întăresc sistemul imunitar, reduc glicemia, combat diareea, constipaţia şi dizenteria. Totodată, previn cancerul la colon, încetinesc procesul de îmbătrânire, atenuează afecţiunile dermatologice, combat anemia, purifică sângele, scad nivelul colesterolului, reglează ciclul menstrual, îmbunătăţesc memoria, combat calculii renali şi indigestia.
 
De asemenea, agrişele ameliorează afecţiunile hepatice, reglează glicemia, tratează afecţiunile respiratorii, ajută activitatea cardiovasculară şi formarea globulelor roşii, sporesc puterea de concentrare şi ajută la absorbţia vitaminelor, dar şi a mineralelor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii