Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:56 19 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pătrunjelul, nelipsit dintr-o dietă echilibrată

ro

30 Mar, 2021 00:00 1643 Marime text
  • Pătrunjelul este bogat în vitamina C și previne formarea cheagurilor de sânge.
Această plantă este recomandată și pentru cei ce suferă de reumatism, grație rolului său antiinflamator.
 
O plantă aflată la îndemâna oricui, cu un preț accesibil, dar neprețuită pentru sănătatea și buna funcționare a întregului organism.
 
Acesta este pătrunjelul, aliment ale cărui beneficii sunt demne de luat în seamă de către oricine care își dorește o dietă sănătoasă.
 
Potrivit nutriționiștilor, pătrunjelul este un aliment bogat în vitamina C, betacaroten, proteine, calciu, fosfor, fier, vitamina K, mangan, sulf și inositol.
 
Acesta este recomandat ca adjuvant pentru tratarea afecțiunilor inimii, dat fiind că frunzele de pătrunjel crude împiedică formarea cheagurilor de sânge și reglează nivelul tensiunii arteriale.
 
De asemenea, pătrunjelul își aduce aportul și la reglararea nivelului hormonal, acesta putând calma inclusiv durerile menstruale și crampele.
 
Totodată, această plantă este recomandată și pentru cei ce suferă de reumatism, grație rolului său antiinflamator.
 
Nu în ultimul rând, pătrunjelul protejează ficatul și împrospătează respirația.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii