Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:58 24 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omagul, o plantă toxică cu efect antinevralgic

ro

08 Sep, 2014 16:55 3038 Marime text
Omagul este o plantă erbacee, cu flori albastre-violet, dispuse în ciorchine, de la care, în scop terapeutic, se folosesc frunzele şi rădăcina, sub formă de tinctură sau cremă. Deşi este foarte toxic, omagul are şi părţi bune dacă este folosit cu acordul şi sub stricta supraveghere a medicului.
 
Efectele analgezice şi antiinflamatorii ale omagului, datorate conţinutului ridicat de alcaloizi, au contribuit la utilizarea aceste plante ca ingredient principal într-o serie de medicamente naturiste, ce tratează bolile fizice şi psihice provocate de stres. Administrat intern sub formă de tinctură sau extract, omagul acţionează pe terminaţiile nervoase senzoriale, ajutând la calmarea ticurilor dureroase faciale, a durerilor sciatice şi, în general, a nevralgiilor.
 
Omagul se poate folosi intern pentru a calma activitatea cardiacă şi respiratorie, dar şi tusea. De asemenea, această plantă are efecte antipiretice, contribuind la scăderea febrei, putând fi utilizată în ameliorarea unor afecţiuni, precum congestii pulmonare, bronşite, gripe, tuse convulsivă, guturai, laringite acute, pneumonii sau reumatism.Cremele cu omag sunt indicate în tratarea escarelor, a zonei zoster sau a altor afectiuni dureroase, inclusiv a cancerului de piele. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii