Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:45 20 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări la încheierea acordului-cadru între casele de asigurări și spitale. Iată ce propune Ministerul Sănătății! (document)

ro

05 Nov, 2018 00:00 474 Marime text
Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională, la data de 2 noiembrie, hotărârea Guvernului privind modificarea unei alte hotărâri pentru aprobarea pachetelor de servicii și a contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018-2019.
 
Potrivit notei de fundamentare, în prezent, în conformitate cu prevederile Legii nr. 95 din 2006 privind reforma în domeniul sănătății, persoanele asigurate în condițiile legii beneficiază de pachetul de servicii de bază în caz de boală sau de accident, din prima zi de îmbolnăvire sau de la data accidentului și până la vindecare. Pachetul de servicii de bază cuprinde serviciile medicale, serviciile de îngrijire a sănătății, medicamentele, dispozitivele medicale și alte servicii la care au dreptul asigurații. Persoanele care nu fac dovada calității de asigurat au dreptul la un pachet de servicii minimal care cuprinde servicii medicale, acestea fiind acordate numai în cazul urgențelor medico-chirurgicale și al bolilor cu potențial endemoepidemic, monitorizarea evoluției sarcinii și a lehuzei, servicii de planificare familială, servicii de prevenție.
 
Potrivit unei modificări aduse, începând din anul 2019, casele de asigurări de sănătate încheie contracte de furnizare de servicii medicale spitalicești acordate în regim de spitalizare de zi numai cu unitățile sanitare pentru care se încheie și contracte de furnizare de servicii medicale spitalicești în spitalizare continuă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii