Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grepfrutul, ideal pentru pierderea kilogramelor nedorite

ro

11 Jul, 2020 00:00 2709 Marime text
  • Grepfrutul alb și roşu este ideal în diete pentru pierderea kilogramelor într-un mod rapid.
Grepfrutul alb și roşu aprins fac parte din familia citricelor și este un fruct asemănător ca dimensiuni cu portocala. Acesta rezultă dintr-o încrucișare naturală între portocale și pomelo, de aici pornește și legătura în ceea ce privește dimensiunea sa. Numele de grepfrut provine de la faptul că acesta este crescut în ciorchini, exact ca și strugurii. Grepfrutul crește în zone cu climă caldă. Gustul acestui fruct poate fi amar sau acru, însă este benefic pentru organism, de aceea este necesar să-l integrăm în alimentația noastră de zi cu zi, scrie doc.ro.  
Grepfrutul întărește sistemul imunitar, este bogat în vitamina C, ceea ce înseamnă că este de mare ajutor în momentele în care gripa și răceala își fac simțită prezența.
Totodată, contribuie la pierderea kilogramelor în plus. Un studiu efectuat pe un eșantion de 91 de oamenii obezi arată faptul că cei care au consumat o jumătate de fruct de grepfrut înainte de masă au pierdut semnificativ mai mult în greutate în comparație cu cei care nu au inclus acest fruct în alimentația lor. Asta se întâmplă pentru că grepfrutul are un conținut mare de apă, fiind de ajutor astfel celor care vor să slăbească.
Grepfrutul îmbunătățește sănătatea inimii. Consumat regulat, grepfrutul este benefic sănătății inimii prin reducerea factorilor de risc care contribuie la apariția problemelor de sănătate: hipertensiune arterială, colesterol crescut.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii