Consumul regulat de grepfrut ajută la scăderea colesterolului și micșorează riscul de boli cardiace
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:33 19 08 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consumul regulat de grepfrut ajută la scăderea colesterolului și micșorează riscul de boli cardiace

ro

24 Jul, 2018 00:00 181 Marime text
Consumul de grepfrut scade nivelul de colesterol și de trigliceride. Un studiu realizat pe persoane obeze afectate de sindromul metabolic a arătat că cine consumă o jumătate de grepfrut pe zi, înaintea fiecărei mese principale, timp de 12 săptămâni, slăbește cu 1,6 kg mai mult decât grupul de referință, transmite Agerpres.ro (https://www1.agerpres.ro/flux-documentare/2014/05/06/leacuri-din-gradina-grepfrut-10-05-07)
 
Grepfrutul protejează inima, prevenind bolile cardiace. Consumul regulat de grepfrut ajută la scăderea colesterolului și micșorează riscul de boli cardiace.
Grepfrutul este un hepatoprotector natural.
El oferă un plus de energie, îndepărtând oboseala.
 
Este benefic, de asemenea, și în cazul transpirației picioarelor, rănilor, erupțiilor pe piele, zona zoster, eczeme, diferitelor ciuperci ale pielii, coșurilor.
 
În plus, flavonoidele din grepfrut scad riscul de dezvoltare a bolii Parkinson.
Pentru ca efectul să fie cel dorit se recomandă consumarea fructului proaspăt sau a sucului obținut în casă.
 
Grepfrutul este foarte popular datorită efectelor sale miraculoase în curele de slăbire, mai ales pentru că are doar 25 de calorii (la suta de grame). Este recomandat a se consuma în acest caz înainte de masă. El are proprietăți chimice care reduc nivelul de insulină, conducând asftel la scăderea în greutate.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii