Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţetă video Cheesecake, prăjitură cu cremă de brânză și dulceață din fructe de pădure

ro

14 Nov, 2016 10:17 4660 Marime text


Prăjitură cu cremă de brânză și dulceață din fructe de pădure

Rețetă filmată și preparată în cadrul campaniei de educație culinară "Atelierul de gusturi", inițiată de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

Ingrediente pentru blat

  • Biscuiți
  • Unt topit

Ingrediente pentru cremă – strat 1

  • Cremă de brânză
  • Zahăr
  • Zahăr vanilat
  • Ouă întregi

Ingrediente pentru cremă – strat 2

  • Smântână
  • Zahăr vanilat
  • Fresh de lămâie
  • Gelatină

Ingrediente pentru decor

  • Dulceață din fructe de pădure
  • Frunze de mentă

Mod de preparare blat

Se macină biscuiții mărunt până se fac precum pesmetul, se adaugă untul topit și se amestecă bine. Se toarnă într-o formă de tort unsă cu ulei și se presează foarte bine, creând un strat uniform. Se lasă la cuptor, la 200 grade, timp de 10 minute.

Mod de preparare cremă - strat 1

Crema de branză și zahărul se amestecă, apoi se adaugă zahărul vanilat și ouăle. Se bat cele 4 ingrediente bine până se transformă într-o spumă. Se adaugă compoziția în forma de tort, peste blat și se lasă la cuptor, la 150 grade, timp de 60 minute.

Mod de preparare cremă – strat 2

Smântâna și zahărul vanilat se amestecă împreună cu freshul de lămâie și gelatina topită, până ce se transformă într-o cremă. Se adaugă peste primul strat de cremă (după ce s-a răcit) și se lasa la rece timp de câteva ore.
Se ornează cu dulceața din fructe de pădure și frunze de mentă.

Despre “Atelierul de Gusturi

Programul educațional culinar este inițiat și derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitățile programului vor cuprinde filmarea și prezentarea online a 100 de retete. Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2016 - septembrie 2017, cu sprijinul următorilor parteneri media (televiziuni, publicaţii tipărite şi online, bloguri): Alege.tv, Cefacemimi?,  Coolinaria, Dacic Cool, Diferente si Esente, Fabrica de carne, Fabrica de lapte, Infoaliment, Infoest, Magazin Salajean, Mujer, Retetele Marianei, stiridinbanat.ro, Timisoara Express, Universul Argesean, Ziarul Actualitatea.

Detalii despre program pot fi găsite pe www.atelieruldegusturi.ro, pe pagina de Facebook și pe canalul Youtube.

Despre George Radu

"Crescut" în bucătărie, George Radu și-a descoperit de mic pasiunea pentru arta culinară și afinitatea pentru munca în măcelarie. Implicat timp de 11 ani în afacerile familiei din domeniul alimentar, în 2015 deschide primul restaurant din cadrul grupului Gama. În prezent, Grupul Gama cuprinde 4 restaurante: Gama Fusion Dacia, Gama Berceni, Trattoria Fusione, Gama Take Away.
În octombrie 2016, George Radu începe derularea programului educațional culinar "Atelierul de Gusturi", cu scopul de a sprijini tinerii bucătari cu sfaturi și informații practice din domeniul culinar.

Sursa: www.atelieruldegusturi.ro


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii