Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Sos pentru fripturi reci (rețetă interbelică)

ro

11 Jan, 2022 08:27 1914 Marime text

Luăm mere acre, le curățăm, le tăiem bucăți, le fierbem în puțin vin alb, apoi, trecute prin sită, le lăsăm să se răcească, îi adăugăm hrean ras și opărit, zeamă de portocale, zahăr frecat pe coajă de portocală și puțin vin alb, așa ca sosul să rămână tot gros.




Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet.




Am păstrat ortografia originală. Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.




Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).




Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.





În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.



Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro




Citește și:  

GastroArt Borș de sfeclă (rețetă din 1931)


GastroArt Prepararea macaroanelor cu brânză (rețetă din 1931)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii