Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt.ro Ostropel de pui (rețetă din 1931)

ro

24 Dec, 2021 08:28 2110 Marime text
Se întrebuințează carnea fiartă sau prăjită. Se face un sos românesc cu deosebire că în loc de ceapă punem usturoiu, îl trecem prin sită să aibă sosul un aspect mai frumos. În sos se adaugă puțin oțet.



Astfel preparat sosul, îi adaugăm carnea, îl lăsăm să mai fiarbă puțin și îl servim ca felul al doilea. La servit se aranjează pe marginea farfuriei felii de lămâie. Cine dorește pune chiar în compoziție.











Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.

Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).






Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.















În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.






Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro



Citește și:

 GastroArt Salată de varză roșie și albă (rețetă din 1931)



GastroArt Salată de cartofi (rețetă din 1931)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii