Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:37 20 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Carne de vițel cu sos tartar (rețetă interbelică)

ro

13 Jan, 2022 08:26 872 Marime text


Tăiem carnea de vițel în bucăți mărunte și o prăjim în untură, apoi o dăm prin mașina de tocat de 4 ori, îi adăugăm apoi puțină smântână, pipărată și sărată după gust, și mai punem 2 gălbenușuri.

Trecem prin mașina de tocat iar de vreo 4 ori 4-5 gălbenușuri de ou tari, adăugăm puțină smântână ca să subțiem.

Luăm un șervet pe care întindem carnea într-o foaie subțire peste care punem gălbenușurile trecute prin mașină și întindem pe toată suprafața cărnii.

Formăm apoi o ruladă pe care o punem la rece. Servită tăiată felii și cu sos tartar.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală. Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.

Sursa foto și text: GastroArt

Ti-a placut articolul?

Comentarii