Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saptamana ECHILIBRULUI FEMININ/MASCULIN

ro

17 Oct, 2016 09:32 2268 Marime text



În ultimele săptămâni m-am tot confruntat cu partea de ”polaritate” a experienței pe pământ. M-am prins continuu în jocul dual ”bine / rău”, ”corect / greșit”, ”adevărat / fals” în toate experiențele pe care le-am trăit.

În săptămâna GRAIULUI am trăit la prima mână provocările unei comunicări eficiente și simple.

Și am realizat că obișnuința și antrenamentul personal sunt în favoarea ”complicatului” și ”auto-agresivității” – nu în favoarea ”simplității” și ”stării de bine personal”.

Am descoperit că NU COMUNIC BINE ȘI COERENT cu mine însămi, cu propriul meu corp și cu propria mea minte (de fapt, legătura MINTE-CORP este în dezechilibru masiv). De comunicarea cu ceilalți nici nu mai îndrăznesc să comentez.

Știu și confirm zilnic faptul că tot ce introduc în corpul meu îmi afectează atât CHIMIA interioară, cât și gândirea și comportamentul.

Dar în același timp, ”capcanele sociale” în care mă simt prizonieră (fără scăpare, momentan) îmi impun direcții de evoluție și îmi forțează comportamente ce menține disfuncțiile de comunicație minte-inimă.

În ultima lui transmisie pe Youtube – Matt Kahn, misticul modern, vorbește despre echilibrul FEMININ și MASCULIN în corpul nostru (fizic și energetic).

Creierul nostru este simbolul MASCULINULUI (rațiunii) în corpul nostru.

Iar INIMA noastră este simbolul FEMININULUI.

Eu le numesc ”Regele” (creierul) si ”Regina” (inima) corpului.

Între cei doi, în ”cuplul regal” din corpul nostru – este necesară o armonie de comunicare și acțiune

Mintea și inima au nevoie să funcționeze la unison, ca și cuplu, MINTEA aducând partea de logică, de explicații, de raționamente și de judecată, necesară pentru supraviețuirea în lumea materială, iar INIMA venind cu partea de  toleranță, acceptare și mai ales de IUBIRE (și IUBIRE DE SINE).

Matt Kahn spune că atunci când partea MASCULINĂ din noi, MINTEA, este acordată la vibrația sa cea mai înaltă, funcționează INTUITIV (apare așa numita ”cunoaștere fără cuvinte” – pur și simplu – ȘTIM ceea ce este de ȘTIUT – nu mai avem nevoie să fim învățați, să fim antrenați sau să fim ”păstoriți” de persoane cu autoritate!).

Când partea FEMININĂ din noi, INIMA, este acordată la vibrația sa cea mai înaltă, atunci tot ce facem noi răspândește și exprimă IUBIRE.

Cu alte cuvinte, aspirația cea mai înaltă a femininului din noi este IUBIREA, iar aspirația cea mai înaltă a masculinului din noi este INTUIȚIA.

Iar în noua paradigmă a VINDECĂRII (sau ”trezirii”) în care trecem cu toții – apare un ECHILIBRU între MASCULIN și FEMININ, laolaltă cu o REUNIRE a MASCULINULUI și FEMININULUI într-o unitate funcțională, astfel încât MINTEA INTUITIVĂ și INIMA IUBITOARE devin două aspecte ale CONȘTIENȚEI PREZENTULUI – ce aduc UNITATEA SPIRITULUI în viețile noastre și în lumea noastră.

Cu alte cuvinte – ne simțim VINDECAȚI – ne simțim UNUL (UNA) cu lumea minunată din jur – în momentele în care trăim INTUITIV și IUBITOR fiecare moment al vieților noastre.

Exact acest aspect al ”echilibrului” masculin / feminin interior, din fiecare dintre noi – mi-a dat cel mai mult de furcă în ultimele săptămâni.

Acum două săptămâni, vă prezentam în ”săptămâna gâtului” existența diferitelor ”stagnări” la nivelul acestei regiuni, cu afectarea puternică a capului (și apariția ”acidozei limfatice” a capului).

Dacă ne uităm la cele două regiuni, capul și gâtul – redescoperim echilibrul MASCULIN și FEMININ, exprimat la acest nivel.

Toată lumea numește bărbatul ”capul familiei” și toți știm că femeia este ”gâtul” familiei (care mișcă așa cum dorește ea, capul, în toate direcțiile ).

Așadar, CAPUL reprezintă sediul ”rațiunii”, al minții, zona ”pro-activă” și dinamică în care se regăsesc funcții vitale pentru corpul nostru.

Iar GÂTUL reprezintă o zonă de flexibilitate, vulnerabilitate și sensibilitate deosebite, tipică pentru energia FEMININĂ.

Comunicarea – vorbitul – procesul relaționării inter-umane – reprezintă un echilibru continuu între o parte MASCULINĂ (cuvintele, sensul și înțelesul acestora) și o parte FEMININĂ (tonalitatea și muzicalitatea din spatele cuvintelor).

Limbile asiatice (chineza, japoneza, vietnameza, coreeana, thailandeza etc) sunt LIMBI TONALE, în care modul de pronunție a unui cuvând este la fel de important ca înșiruirea de litere. Adică, TONUL, MUZICA cuvântului – îi dă acestuia un alt înțeles.

Muzicalitatea limbii este dată de partea ei FEMININA, în timp ce acuratețea mesajului și sensul cuvintelor îl dă partea MASCULINĂ. Așadar, învățarea unei limbi străine necesită un ECHILIBRU MASCULIN / FEMININ

În toate procesele în care mă implic, descopăr necesitatea acestui echilibru FEMININ / MASCULIN în interiorul nostru.

Vă propun pentru săptămâna care urmează să vă urmăriți în mod conștient ”dansul” interior MASCULIN FEMININ  în următoarele aspecte ale vieții zilnice:

– luarea deciziilor (cum luați deciziile, folosind predominant mintea, rațiunea, judecata, sau în mod impulsiv, ascultând doar de ”vocea inimii”?). Fiți atenți atât la deciziile zilnice și mărunte (cu ce mă îmbrac, ce mănânc, unde mă așez, cum mă mișc etc etc), cât și la deciziile mai mari, mai importante (ce întâlniri sau invitații accept, ce spun anumitor persoane, ce fac la serviciu etc ).

– comunicare (cât vorbiți ”cu mintea” și cât vorbiți ”cu inima” – în special în discursurile cu cei apropiați, cu cei dragi, cu cei care ”contează” pentru voi?

– activitate (predomină activitățile dinamice, tip exerciții, mișcare fizică, construcții/ reparații etc = parte masculină sau exercițiile sedendare, tip birou, uitat la ecrane și ascultat muzică = partea feminină)

– emoțiile resimțite zilnic (predomină emoțiile mai intense, tip furie, agresivitate, iritare, nervozitate, cu exprimarea nerăbdării în forma cuvintelor și comportamentelor mai ”acide” – sau emoțiile mai reprimate, nerostite, ținute în interior, cu lacrimi, suspine, tristețe și ușoară depresie)

– chimia interioară: ACIDITATE (stare de arsură, căldură interioară, de bufeuri, de uscăciune, deshidratare, de slăbiciune și uneori de leșin) sau ALCALINITATE (răcoare, relaxare, calmitate, fermitate)

– calitatea generală a energiei corpului: DINAMISM MASCULIN (activitate, nevoie de mișcare, nevoie de a ”face mereu ceva”, de a ne ocupa timpul cu ceva) versus PASIVITATE FEMININĂ (nevoia de meditație, de singurătate, de retragere, de somn, de odihnă).

Cu siguranță veți observa cu toții ÎMPLETIREA aspectelor masculine și a celor feminine în tot ce faceți și tot ce sunteți.

Dar este foarte utile să le OBSERVĂM ÎN MOD CONȘTIENT existența, ca vibrații distincte și mai ales, să ne acordăm cât mai intim la ”jocul” MINȚII și al INIMII  – din interiorul nostru.

Este util să vedem cum MINTEA silește de multe ori INIMA să ia anumite decizii, să trăiască anumite emoții și chiar să miște corpul, să realizeze anumite activități. La fel cum aspectul MASCULIN forțează (silește) aspectul FEMININ – în întreaga noastră societate.

Uitați-vă în jur cu atenție și în mod conștient.

Veți descoperi cum MASCULINUL forțează și FEMININUL se supune.

Nu mă refer la femei și bărbați.

Pentru că există femei ”masculine” care forțează bărbații mai rău decât  bărbații ”masculini”.

Mă refer la ASPECTELE ENERGETICE pe care încerc să le definesc în acest articol, deși ele sunt doar entități greu de definit.

Și vă propun pentru întreaga săptămână aplicarea unui ”ritual magic” folosit mult în copilăria noastră și uitat, în ultimii 30-40 de ani: CITIREA / ASCULTAREA POVEȘTILOR.

POVEȘTILE sunt forme de comunicare ale înțelepciunii străvechi.

Poveștile folosesc vocea umană, cu ambele aspecte: MASCULIN (firul narator al poveștii, înțelesul cuvintelor) și FEMININ (modul în care modulăm cuvintele, ”muzicaliteatea” acestora, INTERPRETAREA cu ajutorul vocii).

POVEȘTILE conțin energie MAGICĂ – pentru că în interiorul lor se ascund aspecte MASCULINE ȘI FEMININE, aflate totdeauna în conflict și care, de cele mai multe ori, găsesc soluțiile pentru rezolvarea conflictului: ”și au trăit fericiți împreună până la adânci bătrâneți!”.

FEMININUL din povești este mereu râvnit de alți, furat și ascuns (balaurul mereu răpește prea-frumoasa prințesă) – iar MASCULINUL din povești se află mereu ÎN CĂUTAREA părții feminine, fiind dispus să treacă prin greutăți, să înfrunte obstacole și să muncească din greu, pentru a-l găsi.

Vă invit ca întreaga săptămână SĂ CITIȚI POVEȘTI (dacă aveți copii, ajutați-i să închidă computerele, tabletele și mobilele și adunați-i în jurul unei cărți de povești – făcând și atmosferă – muzică de fundal, lumânări parfumate, fructe, creeați un întreg ”scenariu de poveste”!).

Sau puteți citi povești pentru persoane vârstnice, sau bolnave, sau imobilizate la pat, sau aflate în situații dificile (ori terminale) – alegeți povești despre CURAJ, despre SPERANȚĂ, despre LUPTĂ și despre PUTEREA UMANĂ.

Folosiți-vă vocea pentru INTERPRETAREA POVEȘTILOR – citiți cu intonație – citiți DIN SUFLET – citiți ca un actor pe scenă – TRĂIȚI POVEȘTILE citite cu ajutorul vocii și ”scenariului” în care citiți povestea!

Sau puteți ASCULTA POVEȘTI (la ora actuală, sunt disponibile multe audio-book-uri sau variante ”audio” ale poveștilor, în lectura unor actori cu voci plăcute și inducătoare de magie). Dar tot așa, pregătiți un ”scenariu” în care să fie lecturate poveștile – cu lumânări, arome, lumini și umbre, muzică de fundal etc etc.

În fiecare seară, faceți un mic ritual de ”ascultare / citire” a poveștilor – care să aducă laolaltă familia, sau prietenii, sau alți oameni / copiii – astfel încât să împărtășiți magia poveștilor cu cât mai mulți oameni.

Căutați CĂRȚI FRUMOASE, ILUSTRATE, cu POVEȘTI NEMURITOARE – care au drept subiecte CĂUTĂRILE INFINITE ale ființei umane: căutarea SENSULUI, căutarea FERICIRII și căutarea IUBIRII.

În POVEȘTI – mai bine ca oriunde – se poate descoperi ECHILIBRUL MASCULIN FEMININ. În povești, descoperim atât BINELE, cât și RĂUL – fiecare având rolul lui definit în DINAMICA poveștii.

MAGIA și FARMECUL poveștilor constă în DANSUL și ÎMPLETIREA continuă a aspectelor masculine și feminine, a aspectelor duale (acțiune / relaxare, bine / rău, corect / greșit, întuneric / lumină, cald / rece etc).

POVEȘTILE comunică cu noi prin SIMBOLURI.

Ne ”conectăm” la energii arhetipale vechi, la puteri ale Lumii în care trăim, prin intermediul SIMBOLURILOR din povești – care declanșează în interiorul corpului noastru reacții emoționale și reacții chimice definite.

Ne putem modifica ADN-ul celular prin intermediul SIMBOLURILOR.

INIMA NOASTRĂ comunică prin intermediul SIMBOLURILOR – dar și MINTEA percepe simboluri arhetipale și simboluri – cheie ale vieții.

Cu toții avem experiența măcar a unei schimbări fundamentale în viață – induse de audierea unei povești, vizionării unui film sau citirii unei cărți (sau unui articol).

Ceva din informația / energia acelei POVEȘTI / FILM / CĂRȚI ne atinge atât de profund și ne răspunde la întrebări și căutări – încât inițiază TRANSFORMĂRI ce ne pot schimba viața pentru totdeauna.

Săptămâna ECHILIBRULUI MASCULIN FEMININ este săptămâna imersării în POVEȘTI – poveștile copilăriei sau povești moderne și actuale.

Orice fel de POVEȘTI – orice fel de LEGENDE sau MITURI – care ne fac să rezonăm cu vibrațiile acestei lumi.

Folosiți puterea Regelui (MINTEA) și Reginei (INIMA) corpului pentru a-i reuni într-un dans de putere, pe ”muzica” poveștilor și basmelor.

Permiteți-i propriei INTUIȚII să vă ghideze către poveștile potrivite pentru fiecare din voi, pentru copii voștri, pentru familia și prietenii voștri – și permiteți ca în timpul ”interpretării” poveștii să emanați IUBIRE în mod continuu – în lumea din jurul vostru.

Să punem laolaltă transmisiuni de IUBIRE și MAGIE a poveștilor întreaga săptămână, echilibrând continuu aspectele feminine și masculine ale vieților noastre.

Vă doresc tuturor o săptămână interesantă, dinamică dar și profundă, cu inima plină de IUBIRE și mintea deschisă și INTUITIVĂ,

 

Cu iubire,

Sorina

http://www.centrulnatura.ro/saptamana-echilibrului-femininmasculin/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii