Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii dezinteresati de scindarea Eforiilor

ro

28 Mar, 2005 00:00 973 Marime text

Prefectul a atacat in contencios -administrativ referendumul dupa consultarea cu juristi din cadrul Ministerul Administratiei si Internelor

Scandalul declansat de secesionistii din Eforie a depasit granitele judetului iar situatia unica in tara a ajuns si pe masa reprezentantilor Ministerului Administratiei si Internelor. Prefectul judetului, Danut Culetu, s-a deplasat la Bucuresti, in vederea consultarii juristilor din cadrul MAI cu privire la organizarea referendumului pentru separarea localitatilor Eforie Sud si Nord.Dupa ce a primit un raspuns din partea ministerului de resort, Prefectura a notificat hotararea 5/2005 a Consiliului Local Eforie prin care, initiatorii, consilierii ADA, doreau organizarea scindarea statiunilor.Anterior si MAI a trimis Prefecturii Constanta o adresa prin care avertiza ca potrivit legii referendumului, acesta se organizeaza in toate localitatile componente ale unitatii administrativ-teritoriale. Notificarea Prefecturii facuta catre CL Eforie a avut la baza recomandarea ministerului si specifica faptul ca nu se poate accepta organizarea referendumului numai intr-o localitate componenta a orasului, respectiv Eforie Nord, si formarea orasului Eforie Sud. A doua zi de la data revocarii, primarul Ovidiu Brailoiu a convocat sedinta de Consiliul Local.Nici in aceasta situatia comportamentul consilierilor liberali si democrati nu s-a schimbat. In sedinta de consiliu de luni, 7 martie, ei au refuzat sa voteze pentru revocarea hotararii 5/2005. In aceasta situatie, prefectul Culetu a formulat o actiune in contencios impotriva hotararii privind organizarea si desfasurarea referendumului in vederea separarii celor doua localitati. In aceasta situatie, hotararea 5/2005 este suspendata de drept pana la solutionarea litigiului din Instanta.

Dezinteres total in randul parlamentarilor

Subiectul care a tinut prima pagina a ziarelor locale timp de mai bine de o luna de zile, a trecut pe langa urechile onor parlamentarilor, fara nici o reactie. Mai toti au spus acelasi lucru si au aratat inspre consilierii locali. Deputatii si senatorii considera ca acest fapt fara precedent lansat de niste alesi locali care au dovedit ca nu cunosc legea, nu merita atentie. Adica transformarea unui oras turistic in doua comune amarate, de ultim rang nu necesita atentie. Nici macar deputatii PSD nu au iesit la atac pentru srijinirea primarului din Eforie, a carui culoare politica le este atat de cunoscuta. Cand toate comunele din Romania aspira sa ajunga orase, in judetul Constanta era sa se nasca, sub protectia unor parlamentari aflati in off-side "gaina cu patru picioare"!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii