Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii intentioneaza sa amendeze lacunele legislative

ro

28 Mar, 2005 00:00 943 Marime text

Vor fi promovate legile privind libertatea religioasa si minoritatile nationale

Deputatul liberal Mircea Iustian sustine ca legile din justitie, economie, libertatea presei, industrie sau privatizare contin prevederi care nu respecta prevederile europene * In sesiunea parlamentara de primavara, parlamentarii PNL vor sustine reducerea numarului de institutii cu atributii in domeniul prevenirii si descoperirii coruptiei

Parlamentarii Aliantei PNL-PD sustin ca legile din mai multe domenii importante precum justitie, economie, libertatea presei, industrie sau privatizare contin prevederi fie neconstitutionale, fie gresite, care nu respecta prevederile europene. Potrivit declaratiilor deputatului liberal Mircea Iustian, aproape un sfert din legile actuale ar avea nevoie de cel putin cateva mici ajustari, iar printre ele si cateva reglementari. Deputatul PNL a mentionat ca exista deja un pachet de legi care ar urma sa modifice cat mai curand legislatia actuala. "Cel putin 20 la suta din legislatia actuala este discriminatorie. Exista anumite articole sau capitole care contin astfel de norme si, atunci, acestea trebuie modificate. In plus, exista inca un pachet de legi care trebuie sa fie racordate la legislatia europeana", a subliniat Iustian. Totodata, liberalul a reamintit faptul ca fostul guvern Nastase a promovat un numar extrem de mare de legi printr-o ordonanta de urgenta care prevedea ca legislatia romaneasca sa devina compatibila cu cea europeana. Cu toate acestea, oficialii Uniunii Europene au criticat desele modificari ale legilor din Romania. Si organizatiile non-guvernamentale au atras atentia de nenumarate ori cu privire la faptul ca fostul guvern abuza de legiferarea prin ordonante.In acest context, parlamentarii Aliantei PNL-PD intentioneaza sa modifice mai multe legi din domenii de interes national. Modificarile minimale ar fi cele referitoare la Curtea de Conturi, la unele privatizari sau actele normative privind stergerea sau reesalonarea unor datorii la bugetul de stat.

Descentralizarea finantelor publice locale, o prioritate pentru deputati

Modificarea Codului Penal, a Regulamentului Camerei Deputatilor, precum si descentralizarea finantelor publice locale reprezinta prioritatile legislative ale deputatilor Partidului National Liberal in sesiunea parlamentara de primavara. In domeniul mediului de afaceri, liberalii vor propune, in perioada februarie-iulie a acestui an, adoptarea legislatiei privind infiintarea societatilor de microfinantare si modificarea normelor privind societatile comerciale. Potrivit declaratiilor deputatului PNL, Gheorghe Dragomir, modificarea si completarea declaratiilor de avere si reducerea numarului de institutii cu atributii in domeniul prevenirii si descoperirii coruptiei sunt prioritati legislative in justitie si in politica de combatere a coruptiei. In ceea ce privesc prioritatile din domeniul sanatatii, liberalii sustin in aceasta sesiune parlamentara legislatia privind raspunderea medicala si infiintarea cabinetelor medicale private.Deputatul liberal a mentionat ca PNL va sustine masuri privind recalcularea pensiilor si infiintarea exploatatiilor agricole pentru tarani.In domeniul protectiei mediului, grupul parlamentar liberal va sustine proiectele legislative legate de organizarea si functionarea Garzii Nationale de Mediu, iar in ceea ce privesc drepturile omului, vor fi promovate legile privind libertatea religioasa si minoritatile nationale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii