Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ziuanews.ro Plângere penală a prefectului de Constanţa împotriva senatorului PNL, Puiu Haşotti, pentru implicare în retrocedări ilegale de terenuri

ro

14 Nov, 2015 08:07 3226 Marime text
Mitingul celor 200 de angajaţi ai firmei Somaco Construct SRL care a avut loc în Piaţa Prefecturii din Constanţa, prin care aceştia, în frunte cu Grigore Comănescu, patronul grupului de firme SC Comprest Util SRL din care face parte şi Somaco Construct, au protestat faţă de „mafia retrocedărilor de la malul mării" pastorita de familia senatorului PNL, Puiu Hasotti, a tulburat rău apele in politica si administratia constanteana. Protestatarii au afisat bannere impotriva abuzurilor din justitie si administratie, dar au adus şi un coşciug pe care putea fi citit: „La Constanţa, dreptatea a murit!", scrie ziuanews.ro.

Grigore Comănescu, patronul grupului de firme Comprest Util SRL, sustine că avocatul Ionel Haşotti şi fratelui acestuia, senatorul Puiu Haşotti, încearcă să-i falimenteze afacerea. O parte din terenul pe care funcţionează cariera de piatră de la Sibioara din localitatea Lumina a fost retrocedată proprietarilor de drept, potrivit unei hotărâri a instanţei din anul 2008. Comănescu spune că aceşti moştenitori ar fi fost inventaţi de avocatul Ionel Haşotti, pe care i-a şi reprezentat în instanţă.

De menţionat că Grigore Comânescu a cumpărat în anul 2005 părţile sociale ale companiei Somaco Construct, implicit şi o carieră de piatră din Sibioara, investind în afacere, la acel moment, patru milioane de euro. Însă, în anul 2008, afaceristul a aflat că Tribunalul Constanţa a pronunţat o hotărâre irevocabilă privind retrocedarea unui teren din mijlocul carierei, recunoscând ca proprietari de drept două persoane consiliati de catre familia Hasotti. Trebuie mentionat ca asa zisii proprietari sfatuiti de familia Hasotti fac presiuni, direct sau prin ineterpusi, asupra membrilor comisiei de aplicare a fondului funciar din comuna Lumina, inclusiv asupra primarului Dumitru Chiru, sa retrocedeze prin acte false tereneul unde este amplasata cariera, desi legea interyice foarte clara o asemenea tranzactie. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, asa zisilor mostenitori consiliati de catre familia senatorului PNL Puiu Hasotti li s-a mai retrocedat o suprafata de cateva hectare pe alte amplasamente din judetul Constanta.

Ca urmare a mitingului de ieri, prefectul de Constanta, Ion Constantin, l-a asigurat pe omul de afaceri Grigore Comanescu ca saptamana viitoare va face plangere penala la Ministerul Justitiei si DNA impotriva senatorului PNL Puiu Hasotti si a fratelui sau- avocatul Ionut Hasotti, pentru presiunile exercitate de acestia pentru retrocedarea ilegala a terenului unde se afla cariera de la Lumina prin documente false, si, totodata, va cere anularea hotararilor abuzive emise de a lungul timpului de Prefectura Constanta in acest caz.

Sursa text + foto: www.ziuanews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii