Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mondială a inimii, marcată cu sloganul „Alege inima, nu este o alegere grea"

ro

29 Sep, 2015 08:14 2290 Marime text
La data de 29 septembrie este celebrată Ziua mondială a inimii, având drept scop creșterea gradului de informare al populației globului asupra factorilor de risc în apariția bolilor cardiovasculare, în prezent responsabile pentru 17,3 milioane de decese pe an.

În fiecare an este aleasă o temă care reflectă una dintre problemele cheie care influențează sănătatea inimii. În acest an, sub sloganul „Alege inima: nu este o alegere grea" se subliniază importanța mediului înconjurător asupra factorilor de risc în creșterea apariției bolilor cardiovasculare, notează Agerpres.

Cel puțin 80% din decesele premature cauzate de bolile cardiovasculare ar putea fi evitate prin menținerea sub control a patru factori principali de risc: consumul de tutun, dieta nesănătoasă, lipsa activităților fizice și consumul de alcool, se menționează pe pagina dedicată zilei, www.world-heart-federation.org.

Federația Mondială a Inimii (World Heart Federation—WHF) a lansat Ziua mondială a inimii în anul 2000, pentru a fi marcată în fiecare an în ultima duminică a lunii septembrie. În 2013, când acțiunile organizate cu acest prilej au depășit cifra de 1.000 și au adunat peste 1 milion de participanți la nivel mondial, WHF a fixat celebrarea Zilei mondiale a inimii pentru 29 septembrie, în fiecare an.

Sursa foto: www.glasul-hd.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii