Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mondială a inimii. Bolile cardiovasculare, principala cauză de deces a populației din România

ro

29 Sep, 2016 07:38 2927 Marime text
Astăzi este marcată Ziua mondialială a inimii. Totul a început în anul 2000, la 29 septembrie, când s-a serbat pentru prima oară Ziua mondială a inimii, la inițiativa Federației Mondiale a Inimii și sub patronajul Organizației Mondiale a Sănătății și al UNESCO.
 
În locurile publice sunt amplasate corturi în care populația își poate măsura tensiunea arterială sau nivelul colesterolului.
 
În România se mai aniversează o zi dedicată inimii, în luna mai — Ziua națională a inimii.
 
Potrivit unei informări a Societății Române de Cardiologie din februarie 2016, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces a populației din România, anual, 60% dintre decese având drept cauză aceste boli. Drept urmare, România este, alături de Bulgaria, țara cu cea mai redusă speranță de viață din Comunitatea Europeană. Potrivit Agerpres, având în vedere aceste statistici, Societatea Română de Cardiologie și-a stabilit, pentru intervalul 2015-2017, o strategie de tip „Cardiologie aplicată”, al cărei scop este reducerea incidenței bolilor cardiovasculare în România cu 20%, în intervalul dintre anii 2020-2025.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii