Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:30 17 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de mii de persoane au pariat pe site-urile fără licență. Ce pățesc?

ro

25 Oct, 2015 22:41 1052 Marime text
Șefa Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Odeta Nestor, dă asigurări că doar câțiva români care au pariat pe site-urile fără licență vor fi amendați, iar restul vor primi doar avertismente. Nestor susține că doar câteva persoane vor primi amenzi cuprinse între 5000 şi 10.000 de lei pentru că au pariat pe site-urile bet365 si bwin în perioada 10-31 septembrie.
Criteriul de departajare între cei care vor primi amenzi şi cei care vor scăpa doar cu avertisment îl reprezintă rulajele avute pe cele două site-uri acea perioadă. Astfel, cei peste 50.000 de pariori care au rulate zeci sau sute de lei, vor fi doar atenţionaţi. Șefa ONJN a lămurit și cum s-a ajuns la această situație. Funcționarea ilegală a caselor de pariuri s-a datorat profitului mare înregistrat, spun cei de la amosnews. "Aceştia au omis cu bună ştiinţă să îşi informeze clienţii cu privire la prevederile legale şi să le interzică accesul până la intrarea în legalitate", a explicat aceasta.
Noua lege privind jocurile de noroc a fost aprobată de Parlament, dând astfel posibilitatea României să taxeze operatorii de jocuri de noroc online care făceau profituri uriașe fără a cotiza la stat. "România pierdea în fiecare an prin neimpozitarea jocurilor online aproximativ 100 de milioane de euro. Până acum, am încasat 62 de milioane de euro, taxe din urmă datorate de aceşti operatori bugetului de stat. Cele doua case de pariuri mari care au provocat această situaţie au evitat, în ultimii cinci ani, plata a peste 40 de milioane de euro catre statul român. Cred că este greşit să îîi apărăm pe cei care au păcălit statul atâta timp", a conchis Nestor.
sursa foto: ponturibune.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii