Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:00 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei să lucrezi în Poliție, Jandarmerie sau la ISU? MAI scoate la concurs peste 5.000 de posturi

ro

06 Sep, 2016 13:03 2763 Marime text
Având în vedere deficitul de personal de aproximativ 17.500 de funcții, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va demara în perioada următoare procedurile de scoatere la concurs a 5.416 de posturi. Cele mai multe dintre aceste funcții, respectiv 2.853, sunt destinate Poliției Române, se arată într-un comunicat remis astăzi de Ministerul de Interne pe adresa redacției ZIUA de Constanța.
 
Totodată, vor fi organizate concursuri de angajare în Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Imigrări, precum și în alte structuri MAI.
 
Din totalul de posturi scoase la concurs, 1.029 sunt destinate ofițerilor și 4.387 agenților/subofițerilor.
 
De asemenea, 1.396 funcții sunt destinate încadrării de specialiști a căror pregătire de bază nu poate fi asigurată de către școlile MAI.
 
Menționăm că din luna ianuarie a acestui an, MAI a demarat un Program de reducere a deficitului de personal, aceasta fiind a patra etapă de angajări și cea mai importantă din punctul de vedere al numărului de posturi scoase la concurs.
 
Până în prezent au avut loc concursuri pentru trecerea din corpul agenților în corpul ofițerilor, angajarea din sursă externă ori reîncadrarea sau rechemarea în activitate a personalului disponibilizat în anii trecuți și, respectiv, încadrarea absolvenților școlilor MAI - promoția 2016.
 
sursa foto: dcnews.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii