Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Virusul Ebola Află ce se întâmplă cu supravieţuitorii

ro

08 Oct, 2014 15:43 2033 Marime text
Ceea ce a început cu câteva cazuri de Ebola, semnalate în luna martie, în Republica Guineea, în prezent, a devenit cea mai periculoasă epidemie din ultimii ani. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), majoritatea cazurilor de infestare cu virusul Ebola se soldează cu decese. Potrivit specialiştilor, persoanele care supravieţuiesc virusului Ebola, care a ucis până acum mii de oameni, pot rămâne cu sechele pe termen lung. În general, pacienţii care supravieţuiesc unei infecţii virale grave pot prezenta sechele la nivelul rinichilor, al ficatului, dar şi inimii. De asemenea, pe termen lung, pot apărea probleme legate de fertilitate.  

Când un pacient supravieţuieşte unei infecţii virale severe, precum virusul Ebola, sistemul imunitar al acelei persoane scade, provocând apariţia unor consecinţe, în special asupra zonelor care sunt sensibile la inflamaţii, printre acestea numărându-se articulaţiile. În unele cazuri, apar complicaţii la nivelul ochilor, precum înceţoşarea vederii, înroşirea ochilor şi sensibilitate la lumină.  
 
Pe măsură ce vor exista mai mulţi oameni care vor supravieţui bolii, medicii vor cunoaşte mai multe informaţii despre efectele pe termen lung ale virusului Ebola. În prezent, există mai multe vaccinuri Ebola în curs de dezvoltare. De menţionat este diferenţa între „vaccin” şi „tratament”. În timp ce vaccinul este administrat pentru a preveni infecţia, tratamentul constituie un medicament dat unui pacient care deja a dezvoltat simptomele unui virus sau afecţiuni.
 
Sursa foto: AFP
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii