Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:33 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă, față în față cu vicepremierul macedonean, Bujar Osmani

ro

28 Jan, 2019 15:22 285 Marime text
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 28 ianuarie 2019, o întrevedere cu viceprim-ministrul macedonean pentru afaceri europene, Bujar Osmani.

Vizită oficială în România a viceprim-ministrului Osmani este prima vizită efectuată după ratificarea de către Parlamentul macedonean a Legii de modificare a Constituției și are loc în contextul în care țara noastră deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Întâlnirea dintre cei doi oficiali a constituit un bun prilej pentru reafirmarea deschiderii României de a aprofunda relațiile bilaterale, în ansamblul lor, în continuarea discuțiilor pe care prim-ministrul Dăncilă le-a avut în cadrul vizitei sale oficiale la Skopje, la 27 iulie 2018.

Au fost salutate nivelul dialogului bilateral și creșterea constantă a comerțului bilateral.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a adresat felicitări pentru adoptarea de către Parlamentul macedonean a Legii de modificare a Constituției țării, la 11 ianuarie 2019, îndeplinind astfel obligațiile asumate de Guvernul de la Skopje în acordul istoric de la Prespa. De asemenea, înaltul oficial român a exprimat satisfacția față de votul pozitiv dat de Parlamentul de la Atena pentru ratificarea Acordului de la Prespa la 25 ianuarie 2019.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul român a reiterat sprijinul constant acordat de România pentru integrarea euroatlantică a Republicii Macedonia, exprimând încrederea că Republica Macedonia de Nord, cu noul nume constituțional al țării, va deveni cel de-al 30-lea membru al Alianței.

În context, demnitarul român a asigurat înaltul oficial macedonean de sprijinul României pentru aderarea țării la UE și a încurajat autoritățile macedonene să continue procesul de reforme pentru a putea obține rezultate concrete pe durata Președinției române la Consiliul Uniunii Europene.

La rândul său, viceprim-ministrul macedonean a susținut necesitatea dezvoltării în continuare a relațiilor bilaterale, în special în domeniul economic, și a apreciat că organizarea unui forum economic cu participarea reprezentanților mediului de afaceri din cele două țări ar fi un instrument util în acest sens.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii