Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta Nu am discutat niciodată cu Udrea despre numirea lui Kovesi la DNA, nici cu alt om politic

ro

31 Jan, 2015 12:18 748 Marime text
Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, astăzi, la Sinaia, că nu a discutat niciodată cu Elena Udrea despre numirea procurorului-şef al DNA, Kodruţa Kovesi, dar nici cu un alt om politic şi că „nici Udrea nici alte doamne sau domni nu l-au influenţat”, informează Mediafax.

„Referitor la doamna Kovesi, nu am discutat cu nici un alt om politic. (...) Nu am discutat niciodată cu vreun om politic despre numirea Procurorului şef la DNA. (....) Nu am discutat niciodată cu doamna Udrea despre procurorul-şef”, a spus Ponta.

El a dat asigurări că nu a fost influenţat nici pozitiv, nici negativ, în propunerea pe care a făcut-o referitor la Kovesi. „Ceea ce pot să vă asigur este că nici doamna Udrea, nici alte doamne sau domni, nu m-au influenţat în niciun fel, nici în sens pozitiv sau negativ, şi nu au venit să spună de doamna Kovesi că e bună sau rea”, a spus Ponta.

El a arătat că decizia pe care am luat-o referitoare la propunerea lui Kovesi s-a bazat pe faptul că instituţiile internaţionale cu care România colaborează, respectiv Comisia Europeană, în primul rând, dar şi SUA şi partenerii internaţionali, i-au transmis „în discuţii mai mult sau mai puţin oficiale”, faptul că e important pentru România să aibă în funtea DNA o persoană cu credibilitate în acest domeniu, notează Mediafax.

„Nu trebuia să-mi placă mie sau altcuiva. Am făcut acea propunere, a fost votată de CSM în unanimitate, apoi semnată de preşedinte. Asta e toată povestea. Numele meu mai apare în acest <House of Cards de România> ca să fie pentru dumneavoastră mai palpitant”, a spus Ponta.

El a arătat că declaraţiile Elenei Udrea sunt, în general, extrem de spectaculoase, dar pot şi fanteziste. „99% din ce spune doamna Udrea, nu ştiu dacă e adevărat sau nu, că în general sunt lucruri extrem de spectaculoase care pot fi şi fanteziste. Nu a încercat niciodată să mă influenţeze cu nimic”, a spus Ponta.



Sursa: Mediafax
Sursa foto: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii