Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vânătorul de alpinişti din Constanţa nu e considerat pericol public

ro

24 Oct, 2011 01:02 1348 Marime text
Aurel Stoica, un bărbat din Constanţa a tăiat intenţionat coarda de susţinere a unui alpinist utilitar care îi zugrăvea blocul, pentru că l-a înfuriat. Muncitorul s-a prăbuşit în gol, trei etaje, şi ar putea rămîne infirm pe viaţă. Povestea pare incredibilă: muncitorul, un alpinist utilitar, tencuia faţada blocului aflat în reabilitare. Discuțiile au început în momentul în care locatarul Aurel Stoica a obsevat că muncitorii îi stropesc gemurile și se sprijină de aparatul său de aer condiționat. El le-a atras atenția de câteva ori muncitorilor și le-a cerut să nu mai lucreze în acest fel. La câteva ore după incident Aurel Stoica a observat că muncitorii continuă să fie neglijenți și le-a cerut din nou, furios, să nu se mai sprijine de aparatul de aer condiționat și să nu-i mai stropească geamurile. Spiritele s-au încins între cei doi muncitori și locatar. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Parhetului Constanța, magistrat Zafer Sadîc, ne-a declarat că „muncitorii au început să țipe și să înjure. Unul dintre cei doi a devenit chiar vehement la adresa lui Aurel Stoica. Acesta i-a atenționat încă o dată că peretele exterior este proprietatea sa și că nu le permite accesul în zonă. Conform datelor noastre Aurel Stoica a fost provocat, așa susțin martorii audiați până în prezent", a mai spus procurorul. Halucinant este că la câteva minute după discuțiile aprinse Aurel Stoica a luat un cuțit de bucătărie și i-a amenințat pe cei doi muncitori că le va tăia cordelina. „Unul dintre muncitori, tocmai cel care fusese cel mai vehement și care înjurase a apucat să coboare de urgență ajutat de un scripete. Cel de-al doilea, victima, nu a reușit să fie la fel de rapid, astfel că agresorul a apucat să-i taie cordelina", ne-a mai spus magistratul. Muncitorul se afla la o înălțime de aproximativ 10 -15 metri de sol, între etajele trei și patru. Bărbatul s-a prăbuşit. L-au zărit doar oamenii din blocul vecin. Era întins pe jos, grav rănit. Toţi au sărit să îl ajute. Mai puţin Aurel Stoica, tocmai cel care i-a tăiat frânghia.
Încă supărat de deranj, omul a ieşit furios din bloc și a început să-l judece pe cel pe care tocmai era să-l ucidă. Nu să ajute. Ci, să-şi mai verse un pic năduful. În fața vecinilor acesta a început să-l amenințe în continuare pe muncitor. Senin, el şi-a recunoscut fapta în fața polițiștilor sosiți la fața locului. De parcă n-ar fi făcut nicio greşeală. Muncitorul a scăpat cu viaţă, însă lovitura a fost atît de cumplită încât ar putea rămâne paralizat pentru totdeauna. El le-a spus deja medicilor că nu-şi simte picioarele.

Procurorul a decis că autorul faptei nu e pericol public

Purtătorul de cuvânt al Poliției din localitate, inspector Carmen Șerbănescu, a precizat pentru ziarul Curentul că muncitorul are o fractură de gleznă și traume abdominale. Mai mult, medicii fac cercetări pentru a stabili dacă nu are și probleme la coloana vertebrală. Surse apropiate anchetei au declarat pentru ziarul Curentul că în funcţie de diagnostic, locatarul furios riscă să fie acuzat nu de vătămare corporală gravă ci de tentativă de omor cu premeditare. Stupefiantă este însă și decizia procurorilor care deși i-au luat declarații băr­batului furios au decis să nu-l aresteze sau măcar să-l rețină. Deși a recunoscut fapta și există posiblitatea să recidiveze, magistrații au hotărât că nu este pericol public și au decis să-i interzică bărbatului să pără­sească localitatea, pentru 30 de zile, până la finalizarea anchetei. Dacă s-ar fi gândit puțin mai mult cu siguranță procurorii ar fi trebuit să-i interzică acestuia să iasă la fereastră, nu din localitate. Pe de altă parte, ținând cont de faptul că renovarea blocului va continua, bărbatul ar putea să recidiveze și să taie cordelina sau să scoată schelele, punând astfel încă o dată viața alpiniștilor utilitari în pericol. Pe de altă parte, magistrații susțin că în funcție de răspunsurile doctorilor și de diagnosticul exact pe care aceștia îl vor pune după mai multe investigații procurorii ar putea schimba încadrarea din vătămare corporală gravă în tentativă de omor. De asemenea, în funcție de zilele de spitalizare numărul anilor de închisoare ar putea să crească, deoarece actul săvârșit de Aurel Stoica ar putea fi considerat o faptă agravantă. În acest caz, conform acelorași surse, locatarul nervos ar putea fi reținut de procurori iar judecătorii ar putea emite mandat de arestare pe numele său.

Sursa: Curentul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii