Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Utilizatorii români plătesc în medie 34 de lei pe lună pentru internetul fix

ro

17 Sep, 2015 12:38 1506 Marime text
 
Potrivit rezultatelor unui studiu de piață al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), publicate astăzi, unul din doi români plătește, în medie, 34 de lei pe lună pentru serviciile de internet fix de acasă, iar în peste 80% dintre gospodării aceste servicii au fost achiziționate de la același furnizor împreună cu alte servicii de comunicații electronice.
 
Astfel, în funcție de valoarea facturilor plătite în fiecare lună de către utilizatorii de internet fix, datele oficiale arată că 47% dintre cei chestionați scot din buzunar între 31 și 50 lei, iar 34% au de plătit lunar între 20 și 30 de lei, în timp ce 11% dintre ei au o factură mai mică de 20 de lei, potrivit agerpres.ro.
 
De asemenea, doar 8% dintre cei care au participat la acest studiu au declarat că au semnat un contract care depășește 51 de lei/lună.
 
Conform cercetării, în 82% dintre gospodării, serviciile de internet fix au fost achiziționate de la același furnizor împreună cu alte servicii de comunicații electronice (televiziune, telefonie fixă sau mobilă, internet mobil), suma plătită lunar fiind, în medie, de 70 de lei.
 
Însă principalul motiv pentru care consumatorii preferă o ofertă la pachet în locul serviciilor separate este acela al costului total mai mic, serviciile în pachet fiind și mai ușor de utilizat și de plătit.
 
În mediul urban, 46% din gospodării au contractat viteze de peste 50 Mbps la conexiunea de internet fix, comparativ cu 32% în mediul rural.
 
Marja de eroare a cercetării este de +/-2.6%, la un nivel de încredere de 95%.


Sursa foto: satelit-info.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii