Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:58 27 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 5. Scandal la numărarea voturilor Elena Udrea le spune deputaţilor că va veni și rândul lor

ro

28 Oct, 2015 15:38 889 Marime text
Deputatul Elena Udrea le-a transmis, astăzi, în plen, colegilor parlamentari că le va veni și lor rândul și vor "exploda" acuzații la adresa lor, indiferent cât "de parteneri cu sistemul" se consideră.
 
"Dragi colegi de la Putere sau din Opoziție, indiferent cât de parteneri cu sistemul vă considerați astăzi, fiți convinși că va veni și rândul vostru. Va veni vremea când vor exploda acuzații la adresa voastră, așa cum mi se întâmplă mie acum. Eu nu spun că aceste acuzații ar putea fi reale, spun doar că atunci când nu veți mai folosi sistemului pentru a pune mâna și pe guvernare va trebui să alegeți - plecați de bunăvoie acasă sau plecați la pușcărie", a declarat Udrea, în plenul Camerei Deputaților, potrivit Agerpres.
 
A susținut că vor prelua puterea doar cei care sunt pe placul sistemului. "Cei care mă ascultă ar putea spune că orice metodă este bună pentru a scoate din politică niște oameni care au greșit, aș fi de acord poate cu ei, dincolo de riscul instituirii unei dictaturi prin anularea statului de drept, dacă toți cei acuzați chiar ar fi vinovați și dacă cei care ar veni în loc ar fi oameni fără de pată. Dar vor veni, însă, doar cei care sunt pe placul sistemului, care vor fi gata să execute ordine și să lase sistemul să conducă în locul lor", a afirmat Udrea.

UPDATE5, ora 19.01:

S-a terminat nebunia din Camera Deputaților. Elena Udrea va putea fi urmărită penal şi reţinută, în condiţiile în care rezultatul final al votului Camerei Deputaţilor privind cererea de reţinere a fost de 123 de voturi ”pentru” şi 119 împotrivă, în timp ce solicitarea de arestare a fost respinsă.
Ea a declarat, după vot, că este strigător la cer, că ceea ce s-a întâmplat ”este circ, şi nu justiţie”, adăugând: ”Au dat-o ca la rabin: una pentru procurori, una pentru Udrea”.
Întrebată cum comentează votul colegilor săi deputaţi, Udrea a spus că aceştia ”se poartă exact aşa cum este imaginea despre Parlament”. Întrebată apoi dacă va contesta decizia deputaţilor, ea a spus că nu va contesta nimic: ”Nu merg să vorbesc cu nimeni, dacă procurorii au ceva să mă întrebe, mă pot cita. Eu vă rog să mă urmăriţi de mâine încolo”.


UPDATE 4, ora 17.38
 
După renumărarea voturilor, în urna neagră erau 119 bile negre, iar în cea albă 125 de bile albe. Dacă se ţine cont de bilele negre, cererea este respinsă. 

UPDATE 3, ora 17.03
 
Deputaţii au decis să se renumere voturile, informează romaniatv.net. Se pare că unii parlamentari au introdus mai multe bile în aceeaşi urnă.
 
UPDATE 2, ora 16.55
 
S-a încheiat votul pentru reţinere şi arestare. Au fost mai puţin deputaţi în sală decât la votul pentru urmărire penală. Potrivit deputaţilor, Elena Udrea nu poate fi reţinută.

UPDATE  1, ora 16.01
 
Votul privind deschiderea urmării penale în cazul Elenei Udrea s-a încheiat. Deputaţii au votat pentru urmărirea sa penală, scrie romaniatv.net. În total au fost 193 de voturi "pentru" şi 106 voturi "împotrivă".
 
Sursa foto: nasul.tv 

Ti-a placut articolul?

Comentarii