Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:56 30 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a prematurității 342 de bebeluşi s-au grăbit să vină pe lume anul acesta la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța

ro

17 Nov, 2022 09:03 620 Marime text
Spitalul Județean Constanța. foto: facebookLa 17 noiembrie este marcată Ziua mondială a prematurităţii.

„Este ziua în care tragem linie şi le urăm micuţilor luptători MULŢI ANI SĂNĂTOŞI, pentru că astăzi este despre ei. 342 de bebeluşi s-au grăbit să vină pe lume anul acesta. Mai bine de 10% din totalul naşterilor înregistrate în spitalul nostru au fost înainte de termen. Cel mai devreme s-a născut o fetiţă, la numai 28 de săptămâni de sarcină. A avut doar 600 de grame şi multă poftă de viaţă. 3 luni a fost intens monitorizată de personalul medical din compartimentul Terapie Intensivă Neonatală care i-a devenit, pur si simplu, familie. La sfârşitul lui martie a plecat acasă sănătoasă şi cu peste 3 kg şi jumătate“ - au precizat reprezentanții Spitalului Clinic Județean ed Urgență Constanța.


Conform sursei citate, o altă minune s-a născut pe 7 ianuarie, în zi sfântă.

„Avea 27 de săptămâni petrecute în pântecul mamei şi cântărea 800 de grame. După 4 luni trăite la Terapie Intensivă a plecat acasă, lăsând deosebitul pătuţ unui alt bebeluş grăbit să cunoască lumea.
In acest moment, primesc ingrijiri de specialitate 17 bebelusi prematuri, 10 sunt la terapie intensiva iar cel mai mic pacient al Spitalului Judetean Constanta cântăreste 900 de grame. Este o fetiţă născută la începutul lunii noiembrie.
Şi ei, şi celorlalţi micuţi care au venit mult prea repede pe lume, le urăm din tot sufletul ani mulţi şi sănătoşi!
Intreaga echipă din secţia clinică Neonatologie va fi mereu la datorie, pregătită să îi preia şi să îi îngrijească aşa cum se cuvine pe cei mai mici dintre pacienţi.“ - au mai precizat reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii