Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înfiorător! Teroriştii Hamas au masacrat cel puţin 40 de bebeluşi şi copii! Unii dintre micuți, decapitați

ro

11 Oct, 2023 10:32 939 Marime text
foto: UnsplashTeroriştii Hamas au masacrat cel puţin 40 de bebeluşi şi copii, decapitându-i pe unii dintre ei, într-un kibbutz din apropiere de frontiera cu Fâşia Gaza, relatează marţi New York Post, citând oficiali israelieni şi jurnalişti care au participat la o vizită la faţa locului, conform Agerpres.ro

"Este greu până şi să explici uciderile în masă care au avut loc chiar aici", a relatat corespondenta i24 News Nicole Zedek din acest kibbutz din apropiere de Sderot şi din apropiere de Fâşia Gaza.

"Bebeluşi cu capetele tăiate, asta au spus soldaţii. Familii împuşcate mortal, împuşcate în paturile lor", a mai spus Zedek despre această "oroare pură". "Nimeni nu şi-ar fi putut imagina aşa ceva", a mai relatat ea.

"Au fost atât de mulţi membri ucişi ai acestui kibbutz. Bărbaţi, femei, copii, cu mâinile legate, împuşcaţi, executaţi, capetele tăiate", a relatat şi reporterul CNN Nic Robertson.


Jurnalista franceză Margot Haddat a postat şi ea pe X că "este atât de macabru că nimeni nu a vrut să dezvăluie informaţia până când nu a avut confirmare 100%".

"Este o oroare, un masacru. Sursele sunt multiple: armata israeliană, serviciul de informaţii interne şi imaginile atroce care au ajuns la mine (...). Dar cea mai bună sursă rămân jurnaliştii curajoşi din presa străină care au putut să vadă cu ochii lor cadavrele din Kfar Aza", a mai spus ea.

Kfar Aza a fost unul dintre kibbutz-urile atacate de Hamas în weekend după ce militanţii au trecut graniţa în sudul Israelului declanşând un val de violenţă care a dus la un război în toată regula între cele două părţi.

În jur de 70 de terorişti Hamas au comis atrocităţile de la Kfar Aza cu arme, grenade şi cuţite, relatează i24 News.

"Nu este un război. Nu este un câmp de luptă. Vedeţi bebeluşii, mamele, taţii în dormitoare, şi cum teroriştii i-au ucis. Nu este un război... Este un masacru", a declarat gen. Itai Veruv, şeful trupelor de profunzime ale Forţelor de apărare israeliene (IDF).

"Au ucis bebeluşi în faţa părinţilor lor, iar apoi i-au ucis pe părinţi. (...) Au tăiat capetele oamenilor", a mai spus el.

"Este ceva ce nu am mai văzut în viaţa mea. Este ceva ce obişnuiam să ne imaginăm din poveştile bunicilor noştri despre pogromul din Europa şi din alte locuri. Nu este ceva care s-a întâmplat în istoria recentă", a mai declarat liderul militar.


Rezerviştii din cadrul armatei curăţau marţi ceea ce a mai rămas din această comunitate, la câteva ore după ce luptele s-au încheiat, a mai spus reporterul i24 News.

Potrivit sursei citate, până acum au fost descoperite cadavrele a 40 de bebeluşi şi copii.

"Ei spun că nu au mai trecut niciodată prin aşa ceva", a afirmat Nicole Zedek despre soldaţii israelieni.

Sursa: Agerpres.ro 

Citește și: 

MAEAlți 283 de cetățeni români au revenit în țară din Statul Israel, inclusiv prin Iordania
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii