Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:02 22 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde își pot lua la revedere constănțenii de la interpreta de muzică populară Elena Ionescu Cojocaru

ro

10 Dec, 2018 08:49 1471 Marime text

Sicriul cu trupul doamnei profesor Elena Ionescu Cojocaru a fost depus la Casa Albastră (Cimitirul central), la parter .

Începând de astăzi dimineaţa, poate merge cine doreşte. Înmormântarea va avea loc marţi.

Amintim că, profesoara de muzică şi solista de muzică populară, Elena Ionescu Cojocaru, s-a născut pe 3 iulie 1950, în comuna 23 August, judeţul Constanţa.

În anul 1972, a absolvit cursurile Facultăţii de Muzică din Braşov, secţia pedagogică, fiind repartizată la Şcolile Nr. 4 şi Nr. 2 din Constanţa. Apoi şi-a continuat studiile la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, secţia Pedagogie, susţinând examenul de diplomă în anul 1976.

Din anul 1986, a predat ca profesor titular gradul I la Şcoala Nr. 12 „B.P.Haşdeu” din Constanţa. Începând cu anul 1995,  colaborează ca profesor la clasa de canto popular a Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Constanţa.

Pe lângă o carieră didactică impresionantă, profesoara Elena Ionescu Cojocaru a avut şi o intensă activitate artistică în calitate de solistă de muzică populară. Timp de trei ani a urmat cursurile clasei de acordeon în cadrul Şcolii Populare de Artă Constanţa.

De-a lungul timpului a participat la multe spectacole, concursuri şi festivaluri naţionale de folclor de prestigiu. De asemenea, a participat la numeroase posturi de radio și TV  cu care a colaborat atât în calitate de invitată, cât și  în calitate de realizator TV reprezentând folclorul dobrogean.

Citeşte şi: Cântecul dobrogean, mai sărac. Profesorul şi interpreta, Elena Ionescu Cojocaru ne-a părăsit în această dimineaţă


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii