Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:33 17 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde-i deţinutul?... În incinta unui hotel!

ro

19 Aug, 2016 18:29 833 Marime text
Astăzi, în jurul orei 13.25, cu ocazia unui control inopinat efectuat de personalul penitenciarului Oradea, s-a constatat lipsa unui deținut, inclus în regim deschis și selecționat să desfășoare activități lucrative, fără supraveghere, la un punct de lucru exterior.
 
În urma acestui eveniment, angajații unității de detenție, au operat, de îndată, verificări și au identificat persoana custodiată în incinta unui hotel din municipiul Oradea. Deținutul a fost transportat, de îndată, la Penitenciarul Oradea, iar față de acesta a fost pornită procedura disciplinară, fiindu-i interzisă, totodată, participarea la activități lucrative.

Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani. De asemenea, administraţia locului de deţinere va dispune măsurile disciplinare prevăzute de legislaţia în vigoare pentru astfel de situaţii, precum și analizarea acestuia în cadrul comisiei de individualizare în vederea schimbării regimului de executare într-unul mai sever.

Totodată, conform procedurilor legale, administrația locului de deținere a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și va sesiza  Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii