Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un număr de 16 deputaţi intră în greva foamei

ro

24 Sep, 2014 12:33 2432 Marime text
Caz fără precedent în Parlament. Un număr de 16 deputaţi au anunţat că intră în greva foamei, toţi declarându-se solidari cu parlamentarul Aurelian Mihai, care a recurs la acest gest în urmă cu opt zile. Deputaţii afirmă că taxele consulare sunt prea mari şi că românii din străinătate sunt ignoraţi, transmite Digi 24.

Starea lui Aurelian Mihai s-a înrăutăţit, el urmând să fie dus la Spitalul Universitar, mai informează Digi 24.

Cei 16 deputaţi sunt colegii lui Aurelian Mihai din comisia pentru românii de pretutindeni.

Toţi acuză şi faptul că românii din străinătate trebuie să dea foarte mulţi bani pentru diverse documente pe care trebuie să şi le procure de la ambasade.

Pe de altă parte, ei reclamă că solicitările lor nu au fost luate în seamnă nici de MAE, nici de Guvern, nici de conducerea Camerei Deputaţilor, prin faptul că - spun ei - preşedintele acestei camere parlamentare nu a făcut „nici măcar un minim gest de decenţă” pentru a se interesa de soarta colegului lor sau de a pune pe ordinea de zi solicitarea lui Aurelian Mihai de a fi luate în serios problemele românilor din străinătate, mai transmite Digi 24.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Peanut Head 24 Sep, 2014 13:40 Eu sunt in Ireland de cativa ani buni....taxele consulare nu sunt prea mari pentru salariile de aici si nici nu ma simt ignorat. Mai bine ar intra in greva foamei pentru alte motive: -rata de absorbtie a fondurilor europene este foarte mica; -bataie de joc la adresa profesorilor,medicilor; -infrastructura proasta ( lipsa autostrazi,reteaua de cai ferate mai "proasta" decat acum 60 de ani); -salarii exagerate pentru parlamentari ( pt asta nu ar intra in greva foamei; Sa speram ca scapam de "molima rosie" in curand