Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 20 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un mall a şters de pe hartă 2.900 de apartamente în Constanţa

ro

01 Nov, 2012 12:14 2611 Marime text

deschideremaritimo-maritimo.jpgDezvoltatorul spaniol Gran Via, proprietarul a trei foste fabrici din Bucureşti, a decis să vândă terenul de peste 6,5 ha pe care îl avea în Constanţa, unde programase construcţia a 2.900 de apartamente. Motivul: apariţia Maritimo Shopping Center.

Nu mai este un secret faptul că investitorii imobiliari spanioli au fost puternic loviţi de criza financiară. Dacă adăugăm la acest aspect şi lipsa de finanţare pentru proiecte rezidenţiale de proporţii în România este lesne de înţeles de ce multe planuri măreţe au fost date uitării. În această situaţia este şi proiectul Flamenco Residences din Constanţa. Gran Via a cumpărat lotul de 65.212 mp când piaţa imobiliară se apropia de cote maxime şi nu a reuşit decât să realizeze lucrările de viabilizare ale terenului.

„Încercăm să vindem terenul din Constanţa. Artera Aurel Vlaicu nu se mai pretează pentru dezvoltări rezidenţiale după apariţia Maritimo Shopping Center şi sperăm să găsim un operator de retail pentru a vinde. La Bucureşti am fi dispuşi să vindem porţiuni mai mici, de genul celei vândute către Lidl, pentru a finanţa o parte din construcţii“, a declarat pentru Capital Antoanela Comşa, directorul general al Gran Via România.

Proiectul spaniolilor prevedea, în prima fază, dezvoltarea a cinci turnuri cu 19 şi 20 de etaje care să cuprindă un total de 1.000 de apartamente. Această etapă urma să aibă o suprafaţă construită desfăşurată supraterană de 93.715 mp şi o suprafaţă construită desfăşurată subterană de 21.971 mp. Acum la limita proprietăţii Gran Via a fost construit Maritimo Shopping Center, peste drum funcţionează o unitate Metro şi la cinci minute depărtare este centrul comercial TOM, care cuprinde Carrefour şi Bricostore.

Citeste AICI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii