Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:24 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un instructor auto și un asistent medical, trimiși în judecată pentru fapte de corupție. Ce acuzații li se aduc

ro

13 Mar, 2018 14:13 608 Marime text
Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unui instructor auto, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență și instigare la fals intelectual și a unui asistent medical, pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit DGA, în fapt, instructorul auto, a pretins și a primit suma de 150 de euro de la un investigator sub acoperire, creându-i acestuia convingerea că această sumă de bani va fi înmânată lucrătorului de poliție examinator, pentru ca acesta să promoveze proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere categoria C.

De asemenea, același instructor auto a pretins și primit suma de 50 de lei de la același investigator, creându-i acestuia convingerea că această sumă de bani va fi înmânată unui medic de familie, pentru obținerea fișei medicale parafată de acesta, fără a mai fi examinat din punct de vedere medical de către medic.

Asistentul medical a atestat în mod nereal în cuprinsul fișei de consultații medicale pentru conducătorii de autovehicule, faptul că investigatorul nu figurează în evidența cabinetului medical cu boli cronice sau neuropsihice.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție - Direcția Anchete - Centrul Operațional 3 Cluj-Napoca.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Mureș.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii