Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost ministru, condamnat la un an de închisoare cu suspendare

ro

24 May, 2016 23:35 1518 Marime text
Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-au condamnat, astăzi, pe fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul "Case pentru generali". Decizia este definitivă. Magistrații ÎCCJ au respins apelul declarat de DNA și de inculpații din acest dosar, fiind menținută în mare parte sentința dată de un alt complet de magistrați anul trecut, în 23 martie.
 
Singura modificare a sentinței a fost faptul că Francisc Radici și Constantin Năstase, condamnați la câte 2 ani, 2 luni și 20 de zilei închisoare cu suspendare, nu vor mai trebui să presteze 60 de zile în folosul comunității.
 
Rămâne în vigoare sentința de la fond, respectiv condamnarea lui Corneliu Dobrițoiu la un an închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice și participație improprie la fals intelectual, cu un termen de încercare de 3 ani.
 
Instanța supremă l-a achitat pe Traian Pigui pentru infracțiunile de abuz în serviciu și participație improprie la fals intelectual. Floarea Șerban a fost achitată pentru participație improprie la abuz în serviciu și fals intelectual.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii