Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu şi concesiile lui Putin

ro

13 Oct, 2015 22:47 1062 Marime text
Traian Băsescu a declarat, în această seară, că Franța și Germania au „pretenția eronată" că pot vorbi în numele Uniunii Europene și, probabil, opoziția lor față de aderarea României la Schengen este o „concesie făcută lui Putin".
 
„Cele două puteri europene, Franța și Germania, au pretenția eronată că pot vorbi în numele Uniunii Europene, iar România nu trebuie să recunoască acest fapt. Nu i-am văzut înghesuindu-se pe prea mulți francezi și nemți să vină în comandamente. Îi aducem eventual cu arcanul, că altfel nu prea vin.
 
Securitatea României stă în existența ei în NATO, în relația bilaterală cu SUA din interiorul NATO. Putem miza pe parteneriatul cu SUA indiscutabil. Nu mai am acces la informații, dar sunt îngrijorat de poziția puterilor europene. Nu mă refer la Marea Britanie care va fi un partener de securitate deplin. Așa cum stiu eu, vor fi două puteri mari, una globală - SUA - și una europeană - Marea Britanie -, care nu vor lăsa România. Să nu credeți că este întâmplătoare poziția Franței și Germaniei față de aderarea României la Schengen. Eu aș trece-o la capitolul concesii făcute lui Putin", a declarat Traian Băsescu la B1 TV.
 
Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii