Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:42 22 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Traian Băsescu şi cele două greşeli ale României

ro

22 Sep, 2015 22:29 659 Marime text
Fostul președinte a comentat, astăzi, într-o emisiune televizată, faptul că Uniunea Europeană a aprobat cotele obligatorii de imigranți la Consiliul JAI. Băsescu susține că în această situație România a făcut două greșeli: aceea că a acceptat în luna iunie sistemul cotelor și faptul că ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a mers la Consiliul JAI fără să aibă argumentul unei decizii a Parlamnetului de la București în ceea ce privește problema refugiaților. 

„România a greșit în două faze. Unu, în momentul când a acceptat cotele, după evaluarea cu 40.000. A acceptat principiul în Consiliul European din iunie. Doi, l-a lăsat pe Oprea dezarmat. În spatele lui trebuia să fie o decizie a Parlamentului, ceea ce i-ar fi permis că ceară, după votul de azi din JAI, anexarea unei minute la decizia JAI-ului. Aici avea argumentul suprem al Constituției. România avea argumente dacă se bătea. Din păcate, Oprea a fost lăsat azi la voia votului, iar mâine subiectul votului nu figurează pe agenda Consiliului European. Iar România nu a anexat o notă în care măcar să spună că are articolul 3, aliniatul 4 din Constituție. Nu cred că o poziție fermă a României ar mai fi fost posibilă după ce s-a luat plasa din iunie, când s-a acceptat cota de 1.783. Singura replică care îi mai rămânea lui Oprea era să se apere cu Constituția, pe de o parte, și era extrem de importantă o hotărâre a Parlamentului României”, a explicat Traian Băsescu la B1 TV.

Fostul șef al statului a mai precizat că la Consiliul JAI ar fi trebuit să participe și premierul Victor Ponta, pentru că „România trebuia să aibă o poziție ca piatra”.

Sursa foto: obiectiv.info

Ti-a placut articolul?

Comentarii