Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:53 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de carne vie 21 de români reţinuţi în Danemarca în operaţiunea "Cuibul de viespi"

ro

26 Feb, 2015 12:39 948 Marime text
În urma cooperării româno-daneze, poliția daneză a desfășurat, ieri, o operațiune de amploare cu denumirea ”Cuibul de viespi”, pentru destructurarea unei rețele infracționale ai cărei membri sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de trafic de ființe umane, fals și înșelăciune.
 
Operațiunea s-a finalizat în cursul serii de ieri cu reținerea a 21 cetățeni români, 2 danezi și un cetățean sirian.
 
Colaborarea polițienească bilaterală în acest caz a început în anul 2014, prin realizarea schimbului de date și informații operative prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, INTERPOL și Europol, cu sprijinul atașatului de afaceri interne al Ministerului Afacerilor Interne și al ofițerului specialist suport operativ român. Desfășurarea de investigații în Danemarca și România a facilitat identificarea a 71 de cetățeni români care au fost victime ale rețelei de infractori.
 
În urma cercetărilor s-a stabilit că membrii rețelei se foloseau de identitățile persoanelor traficate pentru a obține sume însemnate de bani prin înșelarea autorităților daneze, a unor bănci, instituții de credit și magazine.
 
Victimele vor beneficia de sprijinul autorităților daneze și române pentru a fi repatriate. Totodată, toți cetățenii români implicați în acest caz vor beneficia, la cerere, de asistență consulară.

Ti-a placut articolul?

Comentarii