Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Libertatea senatorului Dan Șova, decisă de judecătoarea Florentina Dragomir. I-a arestat pe Mazăre și pe Strutinsky

ro

03 Dec, 2015 22:13 1450 Marime text
Cercetat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, Dan Coman Șova, senator, va fi prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție a României cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Cererea de arestare va fi analizată, potrivit unor surse, de judecătoarea Florentina Dragomir, de la Înalta Curte, cea care, în luna aprilie a acestui an, a decis, alături de judecătoarea Angela Dragne, tot din Curtea Spremă, arestarea preventivă atât a lui Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, cât şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky.

În ordonanța de reținere emisă pe numele lui Șova se arată că „în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, inculpatul Șova Dan-Coman a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Bălan Mihai, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. (detalii în comunicatul nr. 1822 din 19 noiembrie 2015)“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii