Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:18 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenții nigerieni au părăsit hotelul Flora! (galerie foto)

ro

30 May, 2016 10:34 4234 Marime text
La baza nautică de la UMC a sosit astăzi o delegaţie nigeriană, condusă de ambasadorul Nigeriei la Bucureşti. Cu această ocazie s-a aflat că hotelul Flora a rămas fără studenţii nigerieni. Ei au reuşit să convingă finanţatorul din Nigeria să stea în apartamente închiriate. Potrivit prorectorului UMC, prof. dr. Cornel Panait, studenţii nigerieni nu mai locuiesc din luna martie la hotelul Flora.

Vă amintim că studenţii nigerieni înmatriculaţi la Universitatea Maritimă din Constanţa (UMC) au protestat în urmă cu câteva luni, mai exact prin luna februarie, în faţa hotelului Flora din Mamaia, unde erau cazaţi de doi ani şi jumătate.

Tinerii au ieşit cu valizele în faţa unităţii de cazare, au scandat, au dansat şi şi-au scris supărările, în limba engleză, pe foi mari de hârtie, pe care le-au afişat în faţa camerelor de filmat. Nigerienii susţineau că nu mai doresc să fie cazaţi la hotelul Flora, din mai multe motive: nu le place mâncarea, nu le plac condiţiile şi trebuie să circule cu taxiul. Mai mult, aceştia doreau să primească de la UMC banii pe care statul nigerian îi alocă pentru cazare şi mâncare. Ei spuneau că vor folosi banii pentru a căuta o altă cazare, mai aproape de universitate.

Hotelul Flora din staţiunea Mamaia funcţionează pe societatea Xenoti SRL. Firma a fost înfiinţată în anul 1994 şi are sediul social în Mamaia, Complexul Flora. Are un capital social subscris de 10.000 de lei, deţinut de Gabriel Sorin Strutinsky, Nicuşor Daniel Constantinescu, defunctul Mihail Gheorghe Cârciog şi Radu Ştefan Mazăre, fiecare cu câte 25%. Administratorul societăţii este Sorin Strutinsky.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii