Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Oficial de la IPJ Constanța. Stelian Ion(USR) "Am reușit să oprim construcţia de pe vestigiile cetăţii antice Tomis, în zona Lupoaică!

ro

29 Jan, 2020 13:28 3954 Marime text

Deputatul USR Constanța, Stelian Ion anunță oprirea lucrărilor de pe Bulevardul Tomis nr.49 A, care avea ca beneficiar societatea Bueno Comp SRL:
"Am reuşit să-i oprim! În urma plângerii depuse de colegii mei, s-a deschis dosar penal, iar organele de cercetare penală au luat măsura sistării construcţiei unei clădiri pe vestigii ale cetăţii antice Tomis, în zona Lupoaica. Arheologii vor fi şi ei implicaţi pentru a constata în ce măsură lucrările de până acum au afectat situl. Administraţia locală PSD şi complicităţile din consiliul local au pierdut o bătălie în primul datorită reacţiei oamenilor care au protestat la faţa locului. Cu bună credinţă şi prin acţiune tenace, putem opri degradarea Constanţei şi îi putem reda aura istorică", a precizat deputatul.

UPDATE 

"Implicarea societății civile, a presei și a colegilor mei din USR produce consecințe.

Un secretar de stat din Ministerul Culturii va veni mâine la Constanța pentru a verifica situația sitului arheologic de lângă "Lupoaică". Mă voi întâlni cu domnul secretar de stat și îi voi oferi toate detaliile pe care le cunosc cu privire la acest caz", a mai spus deputatul Stelian Ion.

Îi mulțumesc pentru această decizie domnului Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

La rândul meu, i-am înmânat personal domnului ministru o sesizare.

Domnia sa a fost foarte deschis și foarte interesant de subiect.

Oficial de la IPJ Constanța

În urma cercetărilor cu privire la găsirea unor  fragmente de obiecte care ar putea avea o anumită valoare arheologică, polițiștii din cadrul Secției 3 au continuat verificările privind legalitatea activităților de excavare și depozitare a materialelor arheologice, context în care s-a stabilit  că nu au fost respectate cerințele prevăzute în autorizația de construire. Având în vedere că în șantierul de lucru, privind construcția unui imobil pe terenul situat în municipiul Constanța, există posibilitatea existenței de materiale arheologice, s-a dispus măsura opririi temporare a executării tuturor lucrărilor până la definitivarea cercetărilor.  În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de executare fără autorizație de construire sau de desființare, conf. Legii 50/1991.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii