Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soția militarului dispărut pe plaja de la Corbu este convinsă că bărbatul s-a înecat. Ce mesaj a transmis femeia despre implicarea autorităților în acest caz

ro

13 Jun, 2018 07:24 5445 Marime text
Soţia militarului dispărut fără urmă de dumincă seară, pe plaja din Corbu, vrea să ştie de ce nu s-a dat alarma după dispariția caporalului şi de ce nimeni nu îl caută în mare unde crede că a intrat pentru a-l salva pe copilul luat de valuri, informează Observator.TV. Autoritățile susțin în continuare că nimeni nu l-a văzut pe militar intrând în apă. Dacă nici mâine nu va fi găsit, va fi declarat dezertor, mai transmite sursa citată.

"Aştept sa vina de unde declara toata lumea ca s-a dus. Ce nu inteleg eu este de ce nu m-au sunat in seara disparitiei? De ce m-au sunat a doua zi? De ce nu m-a sunat domnul comandant? De ce m-a sunat un coleg al lui?", sunt întrebări la care soţia militarului Petrică Cosma aşteaptă de mai bine de două zile un răspuns.

 
A venit de la Dej, cu primul avion, după ce soţul ei, aflat în misiune pe litoral, nu i-a mai răspuns la telefon.
 

”Cum o sa dau eu acum vestea fetelor, de ce tatăl lor nu a fost căutat. De ce armata nu s-a implicat in secunda in care nu e pe plaja?” – se întreabă soția militarului.

 
Aflat într-o misiune la unitatea de la Capul Midia, bărbatul primise duminică învoire între orele 13 şi 19.30. Împreună cu alţi 19 colegi, a mers la Plaja Corbu. De acolo, i-a trimis soţiei o fotografie.
 
La un moment dat, militarul ar fi rămas cu un singur coleg pe plajă. Acesta ar fi intrat în apă, iar atunci când a ieşit şi-ar fi dat seama de dispariţie.
 
Pe malul apei, în nisip, colegii militarului i-au găsit hainele, portofelul şi telefonul. Semn clar, se teme soţia lui, că singurul loc spre care ar fi putut merge... este marea. Cu toate acestea, la apropae 48 de ore de la dispariţie, scafandrii nu au primit dispoziţie oficială să îl caute.
 

Conform sursei citate, procedura spune clar că se declanşează căutările cu scafandrii doar în cazul în care există martori care să spună că bărbatul a intrat în apă. În lipsa lor, căutările se fac pe uscat. Dacă în trei zile nu este găsit, militarul este declarat dezertor, apoi este dat în urmărire generală.

 
În tot acest timp, scafandrii îl caută pe băiatul de 14 ani, dispărut de duminică seară. De două zile estedesfășurare impresionantă de forțe în zona plajei de la Corbu. 25 de scafandri participă la operațiunile de căutare. 

Sursa: Observator.TV

Citește și: 

Militar aflat la Poligonul Capu Midia, absent nejustificat de la unitate. Acesta ar fi fost văzut ultima dată pe plaja de la Corbu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii