Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:39 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mason - Primăria Năvodari UPDATE - Sorin Şandru, avocat în cadrul Baroului Constanţa, reţinut pentru 24 de ore

ro

18 Jan, 2016 16:31 2140 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18.01.2016, a inculpatului Sorin Şandru, avocat în cadrul Baroului Constanţa, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălarea banilor.
 
În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: în luna iulie 2014, inculpatul Şandru Sorin a pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 40.000 lei, în schimbul folosirii influenţei pe care afirma că o are asupra primarului unui oraş de pe raza judeţului Constanţa şi asupra mai multor funcţionari din cadrul acelei instituţii publice.
 
Totodată, inculpatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunţător, în temeiul unui contract de consultanţă încheiat de acesta cu instituţia publică respectivă.
 
Pentru a disimula provenienţa ilicită a sumei de 40.000 lei pretinsă pentru traficarea influenţei, inculpatul Şandru Sorin a încheiat cu martorul denunţător un contract fictiv de asistenţă juridică, care a creat aparenţa mincinoasă a unei origini licite a sumei respective. Inculpatului Şandru Sorin i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
La data de 19 ianuarie 2016, inculpatul Şandru Sorin urmează să fie prezentat Curţii de Apel Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi din partea Direcției Generale Anticorupție.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

UPDATE, ora 19.40: 


În comunicatul DNA nu s-a specificat despre ce Primărie este vorba, însă noi am aflat că este vorba despre cea din Năvodari. L-am sunat pe edilul Nicolae Matei şi ne-a declarat că Sorin Şandru a avut într-adevăr un contract cu Primăria Năvodari, însă în perioada când el a fost arestat. "Eu nu am nicio legătură cu Sorin Şandru. A existat un contract instituţional între Primărie şi Sorin Şandru, care a ţinut circa jumătate de an, şi atât. Eu nu am nicio legătură cu el", ne-a declarat primarul Matei.


UPDATE, ora 18.38:

Se spune despre masoni că ar conduce lumea. Că uneltesc, în întruniri secrete, planuri de preluare a conducerii mondiale. Cât este mit şi cât realitate, nimeni nu poate şti cu siguranţă. Nume grele - deşi nu întotdeauna cunoscute - ale Constanţei se înscriu în cartea roşie a masoneriei de la malul mării. Există informații potrivit căror Loja „Colosseum" este condusă de venerabilul Sorin Şandru, fost consilier juridic la Petromidia, același avocat care a fost astăzi arestat!
Vom reveni cu informații.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gelyk 18 Jan, 2016 22:05 Este raspunsul dat de servicii si institutiile de forta ca traficul de infuenta facut de masoni Nu mai este tolerat ! Au fost situatii multe in care Inculpat-Politist - Avocat - Procuror - Judecator pe toata linia erau Masoni in aceeasi loja ! S-a terminat cu organizatiile secrete , oculte , fugiti pana nu e prea tarziu ca suntem printre voi parte a sistemului pe care il Abandonam !