Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:16 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Sorin Şandru, trimis în judecată de Andrei Bodean, rămâne sub control judiciar

ro

28 Jan, 2017 00:00 1380 Marime text
Sorin Şandru, avocat în cadrul Baroului Constanţa, rămâne sub control judiciar! Decizia este definitivă şi a fost luată de Adriana Ispas, judecător al Curţii de Apel Constanţa.
 
Avocatul Sorin Şandru, din Baroul Constanţa, care ar fi condus, potrivit unor surse, Loja „Colosseum“, a fost trimis în judecată de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, fiind suspectat de trafic de influenţă şi de spălare a banilor.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorul Andrei Bodean arată că, „în luna iulie 2014, inculpatul Şandru Sorin a pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 40.000 de lei, în schimbul folosirii influenţei pe care afirma că o are asupra primarului unui oraş de pe raza judeţului Constanţa şi asupra mai multor funcţionari din cadrul acelei instituţii publice“.
 
Totodată, „inculpatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunţător, în temeiul unui contract de consultanţă încheiat de acesta cu instituţia publică respectivă“.
 
„Pentru a disimula provenienţa ilicită a sumei de 40.000 de lei, pretinsă pentru traficarea influenţei, inculpatul Şandru Sorin a încheiat cu martorul denunţător un contract fictiv de asistenţă juridică, care a creat aparenţa mincinoasă a unei origini licite a sumei respective“, mai arată procurorii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii