Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:04 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Şandru, din Baroul Constanţa, află azi dacă scapă de controlul judiciar

ro

20 Dec, 2016 00:00 1938 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României decide azi libertatea avocatului Sorin Şandru, din Baroul Constanţa, suspectat de trafic de influenţă şi de spălare a banilor, cel ce ar fi condus, potrivit unor surse, Loja „Colosseum“.
 
Sorin Şandru a fost trimis in judecată de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, şi este acuzat de trafic de influenţă şi de spălare a banilor.
 
În rechizitoriul întocmit, Andrei Bodean arată că, „în luna iulie 2014, inculpatul Şandru Sorin a pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 40.000 de lei, în schimbul folosirii influenţei pe care afirma că o are asupra primarului unui oraş de pe raza judeţului Constanţa şi asupra mai multor funcţionari din cadrul acelei instituţii publice“.
 
Totodată, „inculpatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunţător, în temeiul unui contract de consultanţă încheiat de acesta cu instituţia publică respectivă“.
 
„Pentru a disimula provenienţa ilicită a sumei de 40.000 de lei, pretinsă pentru traficarea influenţei, inculpatul Şandru Sorin a încheiat cu martorul denunţător un contract fictiv de asistenţă juridică, care a creat aparenţa mincinoasă a unei origini licite a sumei respective“, mai arată procurorii.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa.
 
Zilele trecute, Adriana Ispas, judecător al Curţii de Apel Constanţa, magistrat învestit cu soluţionarea cauzei, a dispus revocarea măsurii controlului judiciar luate faţă de Sorin Şandru.

Decizia Adrianei Ispas a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, instanţă care va lua azi o decizie definitivă.

Citeşte şi:

Informaţii „FIERBINŢI“ dintr-un dosar încă SECRET
DNA Constanţa cere Curţii Supreme arestarea avocatului Sorin Şandru (document)

 
Judecătorul Cătălin Jigău l-a trimis acasă pe avocatul Sorin Şandru, reţinut de DNA Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii